framgångsrik behandling av HPV -virus

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-08

olika typer av HPV

HPV eller humant papillomvirus , är ett ovanligt vanligt virus . Det uppskattas av Centers for Disease Control (CDC ) att mer än 50 procent av alla människor som är sexuellt aktiva kommer kontrakt för minst en stam av HPV i sitt liv . Det finns mer än 100 olika typer av virus , men endast omkring 30 av dem är de sexuellt överförbara typer , och av dessa 30 , kan endast en handfull leda till utbrott av genitala vårtor och onormal livmoderhalscellerna eller livmoderhalscancer.

framgångsrik behandling av asymtomatisk HPV

CDC experter uppger också att " de flesta som smittas med HPV inte har några symptom och rensar infektionen på egen hand . " Detta beror på att många av de 100 stammar inte orsaka negativa effekter på kroppen och framgångsrikt hanteras av immunförsvaret . Dessa stammar behöver ingen behandling , och de flesta kommer aldrig ens vet att de hade en HPV-infektion . Det är på grund av detta som specifika HPV test rekommenderas inte för unga människor, eftersom de vanligtvis upptäcka ofarliga stammar av HPV . Pap tester och sexuell filmvisningar hälsa används för att diagnostisera potentiellt skadliga HPV stammar .

framgångsrik behandling av cervikal HPV-infektion

HPV stammar som orsakar onormala livmoderhalscellerna och livmoderhalscancer upptäcks av vanliga pap tester. Om cellförändringarna upptäcks , betyder det inte att livmoderhalscancer är närvarande , bara att onormala celler som kan utvecklas till cancer är närvarande . Framgångsrik behandling av denna typ av HPV -infektion innebär en process som kallas kolposkopi , som använder AA kraftfullt instrument för att titta närmare på din livmoderhalscellerna . När oregelbundna celler finns och undersöks , tas de bort och studeras i mikroskop . Om cellerna är onormala , men inte bestämt sig för att vara farliga , kommer din läkare troligen bara kontrollera dig med täta PAP tester för att se om de celler klara upp på egen hand . Om cellerna är onormala eller precancerösa kommer din läkare utföra operation för att avlägsna dem från livmoderhalsen och skickar prover till ett laboratorium för ytterligare tester . Du kanske måste ha detta förfarande gjort flera gånger i ditt liv att se till att alla onormala celler avlägsnas och nya onormala celler inte utvecklas .

framgångsrik behandling av genitala vårtor

Den vanligaste behandlingen av genitala HPV vårtor är att ha läkare tillämpa en lokal behandling , som Triklorättiksyralösning till varje enskild vårta . Detta kan ta flera behandlingar , men oftast resulterar i fullständigt avlägsnande av vårtor . Din läkare kan också ordinera en kräm du kan använda hemma , såsom Aldara eller Condyline . Dessa måste tillämpas ofta och under längre tid än syra behandlingar men kan vara mindre smärtsamt och mer privat. För stora vårtor eller de som inte kan behandlas med krämer , kan din läkare välja att ta bort dem med cryosurgery (frysning ) , diatermi (bränna ) eller excision ( skärning ) . Det har också förekommit Utvecklingen på det experimentella infraröd teknik för att ta bort vårtor , samt experimentella studier av vissa läkemedel för att förhindra utbrott . Även om du inte har några synliga vårtor , har du fortfarande HPV och kan sprida den till andra.

Previous:nothing Next:skäl att använda preventivmedel

Relaterade artiklar


 • Vad är kondomer gjorda av ?
 • hur man väljer preventivmedel
 • biverkningar av Plan B akuta preventivmedel
 • om preventivmetoder
 • hur man väljer rep att använda i träldom
 • information om tonårsgraviditeter
 • Hur får man HPV ?
 • Hur man spelar spanking spel
 • hur man använder avhållsamhet som en form som preventivmedel
 • hur du njuta avhållsamhet dating
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com