inte UVI HPV orsakar ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-26
En urinvägsinfektion, eller UVI , är en vanlig infektion hos kvinnor . Ungefär 1 av 5 kvinnor kommer att få åtminstone en UVI under sin livstid och många som får det har det mer än en gång . Män kan också ha smittan men det är mindre vanligt . En UVI är en infektion i urinblåsan , urinledarna eller urinröret . Humant papillomvirus ( HPV ) är ett virus som är sexuellt överförda och finns i många olika former. Vissa stammar av HPV orsakar genitala vårtor , andra orsakar livmoderhalscancer och andra cancerformer . HPV orsakar inte UVI , men båda kan inträffa som ett resultat av sexuell aktivitet.

Symtom

Symtom på en UVI Exempelvis kan förbränning eller smärta vid vattenkastning, känsla som om du behöver kissa hela tiden , svårigheter att kontrollera urinering , smärta i nedre buken eller ryggsmärta, blod och /eller pus i urinen och feber . Kom ihåg att liknande symptom även kan förekomma med förekomsten av olika sexuellt överförbara infektioner .

Orsak

En UVI orsakas av bakterier få på vulva eller urinröret , det finns många sätt detta kan ske . Vissa UVI kan uppstå som ett resultat av sexuell aktivitet , även om en urinvägsinfektion inte anses som en äkta sexuellt överförbara infektioner . HPV , men anses vara en sexuellt överförd infektion .

Test

Om du tror att du har en UVI , kan din läkare testa din urin . Även om det är ett test för vissa stammar av HPV , såvida du inte har komplikationer från infektionen , som onormal livmoderhalscellerna kommer din läkare att testa dig inte .

Behandling

UVI behandlas av din läkare med antibiotika finns också över disk behandlingar för smärta , men dessa gör ingen bota infektionen . HPV är inte behandlingsbar , men de flesta människors kroppar kommer att bekämpa infektionen iväg på egen hand, utan behandling .

Förebyggande

Det finns flera åtgärder du kan vidta för att förebygga en UTI . inklusive dricka mycket vatten , inte väntar på att urinera , hålla könsorgan ren och torr , dricka tranbärsjuice , kissar omedelbart före och efter sexuell aktivitet och använda latex eller polyuretan kondomer varje gång du har sex . För att förhindra HPV , kan du avstå från sexuell aktivitet , minska antalet partner , bara ha sex med en ömsesidigt monogamt partner som inte har HPV och använda latex eller polyuretan kondom varje gång du har sex .

Previous:nothing Next:typer av behandlingar för genitala vårtor

Relaterade artiklar


 • Hur utvecklas HPV ?
 • Vad gör en membran ut ?
 • hur man skall utöva kärlek muskeln
 • Hur effektiv är orto EVRA ?
 • hur man identifierar ett offer för fysisk barnmisshandel
 • hur man kan sänka libido
 • hur man kan öka antalet spermier utan piller
 • Om Cialis
 • fertilitet medvetenhet metod för födelsekontroll
 • om biverkningar av VigRX
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com