vad är fertilitet droger?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-21
Barnlöshet är ett allmänt definieras som en person som fysiologiskt inte kunnat bidra till befruktning , men det är denna definition något begränsad omfattning . Infertilitet kan bero på en rad förhållanden och faktorer, inklusive skador på äggledarna , lågt spermieantal /motilitet , problem ägglossning , hormonell obalans , genetik och miljöfrågor, t. ex. toxiner . Fertilitet läkemedel kan användas för att korrigera eller kompensera för vissa , men inte alla , av dessa problem

Antiestrogenics

Det mest förskrivna fertilitetsläkemedel antiestrogenic droger , oftast varianter av klomifen , som effektivt lura kroppen att tro det är mindre östrogen . Hypofysen och hypothalamus körtlar producerar då mer hormoner som stimulerar frisättningen av ägg från äggstockarna. Dessa läkemedel är oftast förskrivs till kvinnor vars mönster av ägglossning är onormal .

Hormoner

Vanligtvis ihopkopplad med en klomifen baserad behandling kan hormonbehandling öka risken för ägglossning . De använda hormoner är normalt HCG ( humant koriongonadotropin) , FSH ( follikelstimulerande hormon) och LH ( luteiniserande hormon ) eller en kombination av dessa.

Man behandlingar

Trots den låga andelen framgångsrika , det finns några droger /hormoner som är föreskrivna för att män som har infertilitet i samband med hormonell obalans . De kan innehålla gonadotropiner (LH och FSH ) , antiestrogenic droger , bromokriptin, och testosteron .

Kvinna biverkningar

För kvinnor som tar klomifencitrat baserad fertilitet droger, kan biverkningarna är huvudvärk , illamående , dimsyn , och varm blinkar . För kvinnliga hormonbehandlingar kan biverkningar är ömhet , svullnad och blåmärken runt injektionsstället.

Man biverkningar

De biverkningar för manliga behandlingar kan vara allt från hudförändringar och vikt fluktuationer till högt blodtryck och överdriven testosteron produktion.

Överväganden

Infertilitet kan bero på problem med antingen medlem i ett par eller båda . Om infertilitet har varit ett problem , påbörja processen med en resa att se husläkare som kanske kan identifiera problemet eller rekommendera en specialist .

Previous:nothing Next:olika typer av HPV- virus

Relaterade artiklar


 • typer av metoder för familjeplanering
 • hur kontraktet dysplasi
 • Hur man använder en vaginal ring för födelsekontroll
 • äggdonator krav
 • stadier av kvinnlig genital herpes
 • hur man kan öka antalet spermier naturligt
 • hur man ger en bra fotmassage
 • Hur man väljer en spermadonator
 • hur man tar kontroll akut födelse
 • hur du väljer en kondom eller latex barriär
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com