Definitionen av HIV-positiva

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-21
Humant immunbristvirus , HIV eller , är ett sexuellt överförbara infektioner (även om det kan överföras på andra sätt ) vars effekter är minskad funktion i immunförsvaret . HIV är den grundläggande orsaken till det tillstånd som kallas aids ( förvärvad immunbrist syndrom ) , som inte självt en sjukdom , utan snarare en rad symptom och tillstånd som orsakas av ett dåligt eller icke- fungerande immunförsvar . Serokonversion är den process genom vilken , vid den tidpunkt som det sker inom systemet , blir en person som betraktas hiv-positiv , och den här artikeln kommer att hjälpa dig att förstå HIV -serokonversion och dess effekter .

Historia

För ett antal år efter aids , som ursprungligen hette antingen GRID ( gay-relaterade immunbrist ) eller " gay cancer ", upptäcktes , dess grundorsak förblivit okänd . Detta beror på att patienter som uppvisar de sämsta villkoren i samband med aids ( en rad villkor kallade opportunistiska infektioner, som bara förekommer i individer med dåligt fungerande immunförsvar ) . Eftersom orsaken var okänd , fanns det ingen test för att hitta eller identifiera skick , och det en stor spridning , vilket förvärrades av stigma vid sjuka , inklusive homosexuella män och intravenösa narkomaner , och människor från Haiti bor i USA . Eftersom syndromet hittades utanför homosexuella manliga populationer , blev namnet aids 1982, men det var inte förrän 1985 då två virus tros vara orsaken till AIDS fastställdes till både identiska och orsaken . Enligt avert. org , FDA godkände även ett test för detta virus i 1985, men det fick inte sitt nuvarande namn , HIV , fram till år 1986 .

Identifiering

HIV-test visar förekomst ( eller frånvaro ) av antikroppar ( immun partiklar utformade för att motverka sjukdom ) mot hiv i blodet av de testade individen. Serokonversion , arbetet med att utveckla en detekterbar nivå av antikroppar mot patogener, sker inte omedelbart, och , när det gäller hiv , kan ta upp till sex månader , eftersom det är ett lentivirus , en trög retrovirus ( virus som använder omvänd transkriptas att integrera sig i värdcellens egen arvsmassa ) . Den allmänna tester fönster för HIV börjar en månad efter möjlig exponering ( genom oskyddat sex , genom bröstmjölk eller vertikal överföring från mor till barn , eller genom att dela smutsiga nålar ) , även falska negativa är möjligt under denna tid , så det är viktigt att vara testade igen för hiv sex månader efter exponeringen.

Effekter

HIV agerar på immunceller som T hjälparceller , som används av kroppen i försvar mot infektioner . Eftersom hiv arbetar mot immunsystemet , blir kroppen allt mer oförmögen att kämpa mot både hiv och andra infektioner. Opportunistiska infektioner såsom tuberkulos , trast , och senare Kaposis sarkom och Pneumocystis carinii pneumoni fram allmänt . Hiv-smittade människor kan utveckla influensaliknande symtom strax efter att viruset har ådragit sig, men den latensperiod av viruset , då dess effekter går osedda , kan pågå i mer än ett decennium-ibland upp till 20 år . AIDS sägs att utveckla när T-celltal sjunker under 200 per mikroliter , eftersom detta är den punkt där immunförsvaret inte längre kan slåss av effekterna av viruset .

Förebyggande /Lösning

För att förhindra den sexuella spridningen av hiv , avhållsamhet , begränsning av antalet partner , och en konsekvent och korrekt användning av kondomer är de viktigaste metoderna . För att undvika mor till barn , kan en hiv- positiv mor ges antiretrovirala läkemedel ( de läkemedel som används vid behandling av HIV ) , och sprututbytesprogram ge missbrukare med rena nålar och att ge dem ett säkert sätt att göra sig av använda kanyler , har visat sig minska infektioner bland den befolkningen. Användningen av antiretrovirala läkemedel i HIV-positiva människor kan bromsa och i vissa fall förhindra utvecklingen av aids , ökande livslängder och livskvalitet för hiv-positiva personer . Forskning pågår fortfarande för att söka efter en mikrobicid eller vaccin som kan användas mot HIV , men det finns idag inget botemedel mot hiv eller aids . För mer information, se Resurser nedan

Missuppfattningar

Även om det är vanligt i hälsa och utbildning kretsar att hänvisa till " hiv /aids, " hiv och aids är inte identiska-. första orsakar det andra . Det är inte möjligt att smittas av hiv genom tillfälliga kontakt som kramas eller dela rätter eller utrustning toalett . En infekterad kroppslig vätska måste korsa kroppens blod barriär i tillräcklig mängd för att utlösa en infektion (det finns virusbelastning för små för att utlösa infektioner , t. ex. de som finns i saliv , urin , tårar och kräkning) , vilket innebär att smittade sperma , slidsekret Måste bröstmjölk , eller blod passera blod barriären av en icke-infekterade individen att orsaka infektion . Det är möjligt att överföra HIV genom oskyddat sex , amning , under graviditet och förlossning , och genom att dela nålar .

Previous:nothing Next:hur man kan öka feromoner

Relaterade artiklar


 • Vad är Kamagra gel ?
 • Plan B piller biverkningar
 • veta om du går igenom klimakteriet
 • preventivmedelsanvändning i utvecklingsländer
 • hur får man kondylom ?
 • hur du väljer en erektil dysfunktion läkemedel
 • vad p-piller stopp perioder
 • vad är utdrag yohimbe ?
 • vad är uthållighet rx ?
 • om missionärsställningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com