Definitionen av blockerade äggledare

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-22
Kvinnor har äggceller som finns i äggstockarna . Av en kvinna i barnafödande ålder , varje månad ett ägg kommer att resa ner henne äggledarna . Om ägget befruktas kommer det att implantatet i hennes livmoder . Om förhållandena är de rätta nio månader senare kvinnan ska föda ett barn . Om en kvinna har ett tillstånd som blockerade rör , kan denna resa inte ske naturligt

det kvinnliga reproduktiva systemet

Som kvinna blir äldre , är hennes ägg används . De kommer antingen att bli befruktade eller dör . När en kvinna har använt upp sina ägg hon sägs vara i klimakteriet . Ägg måste resa från äggstockarna till livmodern . Röret de reser genom kallas äggledaren .

äggledarna

äggledarna namngavs efter Gabriel Falloppio . Falloppio var en sextonde århundradet italiensk anatom som studerat de många funktionerna i den mänskliga kroppen , inklusive den kvinnliga menstruationscykeln . Äggledarna är två mycket tunna rör som leder från kvinnans äggstockar att hennes livmoder . Äggledarna är fodrade med tunna hårstrån som kallas flimmerhår . Flimmerhåren stöd vid transport av ett ägg från äggstocken till livmodern . Äggledarna kallas också äggledarna , äggledarna och salpinges . De flesta kvinnor är födda med två av dem .

Fimbria

De flesta kvinnor är födda med två äggstockar . Äggledarna gränsar till ena änden av varje äggstock . De tomma till ett område i det reproduktiva systemet kallas bukhålan . I slutet av äggstockarna är äggstockarna och runt äggledarna är specialiserade organ som heter fimbria . Fimbria är mjuka vävnader . Varje månad producerar en kvinna könshormoner och släpper ett ägg . Den fimbria vägleda ägget genom ett av äggledarna .

Blockerad äggledare

En äggledaren kan bli icke-funktionella för en rad olika skäl . Sådana skäl innefatta villkor som t. ex. endometrios . Endometrios är ett tillstånd där vävnad från livmodern implantaten på andra ställen . Detta kan orsaka ärrbildning och smärta . Andra villkor som kan orsaka ett äggledaren bli blockerade omfatta sexuellt överförbara sjukdomar såsom inflammation i lilla bäckenet . Ett rör kan påverkas eller båda rören kan vara icke- funktionella .

Diagnos

Blockerat äggledarna är diagnostiseras med hjälp av ett test som kallas en hysterosalpingogram . Under detta förfarande färgämne sprutas in båda rören . Om färgen lätt passerar genom rören det sägs vara öppna . Om färgen inte kan passera genom antingen rör , som rör anses blockerad .

Behandling

Om en kvinna önskar få barn och hennes rör är blockerade hon kanske kan få barn via en procedur som kallas vitro-befruktning eller IVF . Under detta förfarande ägg produceras med droger som stimulerar kvinnans äggstockar. Äggen är sedan skördas medan kvinnan är sövd . Efter att äggen skördas de befruktas i ett labb och sedan lägga tillbaka i en kvinnas livmoder . Detta förfarande kan hjälpa kvinnan med blockerade rör har ett barn , eftersom det kringgår de blockerade äggledarna .

Previous:nothing Next:preventivmedel hormonella effekter

Relaterade artiklar


 • hur man öva dhenuka position
 • om orto EVRA-plåster
 • låta testa sig för könssjukdomar
 • Hur man vet om du är gravid när du har en oregelbunden period
 • hur man berättar för andra att du har en std
 • vad är sensuell massage ?
 • hur man kan anpassa till att vara en flicka när de vill vara en kille
 • hur man använder livmoderhalscancer landskamper för födelsekontroll
 • hur man beräknar din ägglossning
 • om den manliga G-punkten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com