Hur lång tid innan std symptom ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-18
Om du nyligen har haft oskyddat sex med en ny partner eller en partner du inte är monogama med , kanske du undrar om du har ingått en sexuellt överförbar sjukdom ( STD ) . Medan vissa könssjukdomar har tydliga tidiga symtom , kan de lätt förbises och vissa könssjukdomar kanske inte visar några symptom alls . Det enda sättet att diagnostisera en STD är genom testas

humant immunbristvirus ( HIV )

En . humant immunbristvirus ( HIV) kan börja visa symtom så tidigt som 6 veckor efter smittotillfället. Men vissa människor bärare av virus i så länge som 10 år utan att visa några symtom. HIV symtom är inte används för att diagnostisera HIV -infektion eftersom de är för lika symptomen på andra infektioner eller sjukdomar . En hiv- test är det enda sättet att veta om du har beställt en HIV-infektion .

könsdelWarts

Gential vårtor , även kallad humant papillomvirus (HPV ) , kan visa upp så tidigt som 3 veckor efter infektion , men de kanske aldrig visas alls . Även om du inte har genitala vårtor , kan du skicka ändå HPV till din sexuella partner . Kondylom kan gå iväg på egen hand, men kan också återvända när som helst .

Herpes

Tecken på en herpesinfektion kan visa upp inom några dagar att bli smittade. Oftast handlar det bland små vätskefyllda blåsor på eller runt om underlivet , tillsammans med feber och influensaliknande symtom . Symtomen kan också bli fördröjd och inte infinna sig i flera år efter en person har smittats . Tidiga symtom kan vara mild och glöms bort, så senare utbrott kan ses som den "första " symptomen av herpesviruset .

Syfilis

Det första symtomet på syfilis är ett sår på eller runt om underlivet och det kan dyka upp inom 10 dagar efter infektion eller så länge som 90 dagar efter infektion . Vissa människor kanske inte märker det ont om den är intern , såsom i slidan . Efter öm går bort, den andra etappen av syfilis , vilket är ett utslag som kan visas var som helst på kroppen , kommer att visas . Detta kan ske från 20 dagar till 6 månader efter första infektionen .

andra sexuellt överförbara sjukdomar

Många sexuellt överförbara sjukdomar har gemensamma symtom som smärta vid urinering, genital klåda och vaginal eller penis ansvarsfrihet . Klamydia , gonorré och trichomoniasis delar alla dessa symtom . Dessa symtom kan visa upp inom några dagar vara smittade eller de kanske aldrig visas alls .

Previous:nothing Next:vad är tecknen på kondylom ?

Relaterade artiklar


 • gemensamma preventivmetoder
 • vad är orsakerna till låg libido hos män ?
 • hur man hittar zestra
 • om mircette preventivmedel
 • var du vill placera plåstret preventivmedel
 • hur man öva uthkanta position
 • HPV behandling och förebyggande
 • hur man behandlar en svampinfektion
 • typer av hinder preventivmedel
 • långsiktiga preventivmedel effekter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com