Hur lång tid tar det för preventivmedel för att bli effektiv ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-03
Hormonella födelse-kontrollmetoder är en relativt ny utveckling i modern sexualitet . Från piller tas oralt , till fläckar eller ringer, implantat och injektioner , hormonella födelse funktioner kontroll i ett av två sätt : antingen genom att förhindra ägglossning eller förtjockning av livmoderhalsen för att skapa ett naturligt hinder. Som med många mediciner , kräver hormonella preventivmedel en laddningsdos , vilket innebär att det inte är effektivt från det att regimen påbörjas . Olika metoder av hormonella preventivmedel kommer att ha olika ledtider innan de kan anses vara effektiva .

P-piller

Effektiviteten födelse-piller beror på när i reproduktionscykel behandlingen påbörjas . Taget från cykel dag 1 , den första dagen i menstruationen , är p-piller omedelbart. Vid den tid då fertila period inträffar , kommer medicinering hämmar hormonproduktionen behövs för befruktningen . Om p-piller startas på någon annan plats i cykeln , är det inte effektivt förrän en full cykel av behandlingen har avslutats .

Patch

Plåstret använder liknande medicin som finns i p-piller , men istället för att administreras oralt , hormoner placeras på en plast lapp som sedan är kvar på kroppen under en vecka . Plåstret funktioner på samma sätt som p-piller , genom att undertrycka ägglossning och förtjockning livmoderhalsens slem. Till skillnad från p-piller , kan detta hormon-leveransmetod påbörjas när som helst under menstruationscykeln , och anses effektivt efter bara sju dagar korrekt användning .

vaginalring

En ny utveckling i hormonella preventivmedel är vaginal ring . Tillverkad av ett flexibelt plast och hålls på plats av vaginala muskler , är ringen sätts in i slidan och kvar i tre veckor att släppa en låg dos av hormoner som liknar dem i p-piller. Ringen gäller omedelbart om det är isatt den första dagen av menstruationscykeln . Om det är isatt någon annan dag , är ringen full effekt i sju dagars användning. hormoninjektioner

injektioner ges av en läkare var tredje månad och innehåller en dos av progesteron som förhindrar utsläpp av ett ägg . Deras popularitet ligger i det utökade timing , vilket kräver sköt bara fyra gånger om året för att förhindra befruktning . Vid administrering i de första fem dagarna av menstruationscykeln , är injektionen med omedelbar verkan , om den ges på någon annan punkt i menstruationscykeln, är injektionen effektivt inom sju till 14 dagar

implantat

Birth . -kontroll implantat är plast eller metall enheter som implanteras under huden . De släpper en låg dos av hormoner under en tidsperiod . Ett implantat kan vara effektiv i upp till fem år , och därför kräver betydligt mindre ansträngning än de flesta andra metoder . Liksom många andra förlängd frisättning metoder är implantatet med omedelbar verkan om det är isatt i de första fem dagarna av menstruationscykeln . Om det är isatt på någon annan plats , tar implantatet sju dagar att få full effekt .

Previous:nothing Next:hur du hittar PC-muskeln

Relaterade artiklar


 • om syfilis utslag
 • hur man använder sterilisering som en metod för födelsekontroll
 • STD symtom
 • vad är ett preventivmedel ?
 • hur man hanterar cervicit
 • vad är ogoplex ?
 • hur man kan leva lyckligt som en celibat av eget val
 • hälsorisker att donera ägg
 • fakta om aids
 • Varför tar det p-piller 7 dagar för att arbeta ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com