IUD koppar biverkningar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-19
Spiraler , eller spiral , är en effektiv preventivmetod . I själva verket är det spiralen den näst mest använda preventivmedel i världen , efter sterilisering . Med en felfrekvens på mindre än en procent , enligt Mayo Clinic , det är lätt att förstå varför många kvinnor väljer detta utan stress preventivmetod . Däremot kommer det inte utan biverkningar. En koppar spiral är en av de mest populära typer av spiral , eftersom den inte innehåller några hormoner , exempelvis en Mirena spiral . Men finns det några biverkningar att de som överväger denna form av preventivmedel bör vara medvetna om . Kom ihåg att alltid fråga din läkare om du har frågor eller vill överväga en kopparspiral för dig själv

Bleeding och kramper

Många IUD användare kommer att märka intramenstrual blödning eller blödning som uppstår mellan menstruationscykler. De flesta upplever detta strax efter att spiralen har satts . Under insättningen , rapport många iud användare kramper , inte olika de som förekommer under menstruation , men en del klagar på mycket värre smärta . Blödningen som uppstår är oftast lättare än menstruation , och avtar under de första månaderna efter insättningen. Mayo Clinic rekommenderar enkel ibuprofen som skall användas för att bekämpa smärta från införandet och kramper som inträffar .

Allergier

Ibland kan spiralen användare får en allergisk reaktion på koppar täcker spiral. Detta kan orsaka en kliande utslag som är röd i färgen . Detta utslag kan vara besvärande , så det är bäst att ta bort enheten om du upptäcker ett rött utslag efter insättningen. En icke-koppar Enheten kan användas i stället .

Utvisning

I vissa fall kan kvinnor som använder koppar spiralen erfarenhet utvisning av enheten . Utvisning sker när spiralen trycks ut ur livmodern , så att användaren kan potentiellt bli gravid . FDA konstaterar att oftast går utvisning oupptäckt , varför en årlig kolla upp med din vårdgivare är en bra idé .

uterus Perforering

I sällsynta fall har kvinnor upplevt en spiral som perforerar , eller nedskärningar i livmodern . I dessa sällsynta fall sker akut borttagning plats , och det kan kräva operation för att reparera perforering . Perforering åtföljs av extrem smärta , så om du upplever detta , bör du ringa din läkare omedelbart .

missfall

För mindre än 1 procent av kvinnor som blir gravid medan du använder en spiral som preventivmedel , FDA Parlamentet konstaterar att dessa graviditeter har en hög frekvens av missfall . Spiralen kan orsaka kvinnor upplever ett utomkvedshavandeskap , en typ av komplikation som uppstår när ägget implantat någon annanstans än i livmoderväggen . Detta orsakar allvarliga komplikationer och nästan alltid resulterar i missfall , enligt FDA. Om du misstänker att du kan vara gravid , kontakta din läkare och har spiralen tas bort omedelbart.

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra födelse märken piller

Relaterade artiklar


 • hur du hittar G-punkten
 • hur man får en 69 position
 • STD symtom
 • biverkningar från att stoppa preventivmedel
 • paragard biverkningar
 • Vad betyder IUD står för ?
 • skäl att använda preventivmedel
 • orsakerna till manlig impotens
 • hur man får testas för könssjukdomar
 • Hur testar man för könssjukdomar ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com