Vilka är de behandlingar för blockerade äggledare ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-30
Kvinnors reproduktiva organ utmanas på ett sätt våra förfäder aldrig kunnat föreställa sig. Sofistikerad preventivmetoder , fördröja graviditet tills efter en karriär har inletts , ökningar inom sexuellt överförbara sjukdomar och komplexa faktorer som påverkar livet för dagens unga kvinnor som leder till en ökning av fall där kvinnor inte kan bli gravida när de är redo för en familj . Tickande biologiska klockor trots , en av de största hindren för befruktningen läkare stöter på är en ökning i fall av blockerade äggledare . Medicinsk vetenskap arbetar ihärdigt för att hitta sätt att vända situationen så barnlösa kvinnor kan föreställa sig naturligt . Denna artikel presenterar några av de metoder som för närvarande anställd av medicinska samfundet att vända trenden

Vad orsakar blockerade fallopian rören?

Läs mer om olika orsaker till äggledaren blockeringar . Läkare i området barnlöshet fortsätter att lägga till listan över orsaker denna fysiologiska förändring sker . De högst citerade är nuvarande eller tidigare fall av inflammatoriska sjukdomar , skador eller infektion som orsakas av en spiral , brusten blindtarm orsakar reproduktiva systemet blir septisk , bäcken operationer , utomkvedshavandeskap (det befruktade ägget fastnar i röret och kan inte resa till livmodern) , endometrios , medfödda eller missbildningar , Myom eller ärrvävnad i det reproduktiva systemet .

oftast valda metoden för diagnos

Seek en korrekt diagnos så att du förstår vilken typ av rör blockering eller skada beskriver bäst din unika situation . Dagens fertilitetsspecialist oftast vänder sig till ett förfarande som visar skadan genom att injicera färgämne i rören , sedan överlämnar patienten till röntgen för en bedömning. I vissa fall kommer en läkare välja att genomföra en laparoskopisk förfarande som består av att infoga en teleskopisk instrument till ett område nära naveln så att läkaren kan undersöka problemet. I de flesta fall är anestesi administreras för att genomföra proven . Kallas hysterosalpingografi redogör injiceras färga det inre av rör och livmodern några dagar efter menstruationen upphör . I cirka 15 procent av alla fall , läkare hitta någon blockering och själva förfarandet kan utlösa en graviditet efter att den avslutats .

ett säkrare alternativ att betraktas

Fråga din läkare om han eller hon är villig att använda en mindre farliga sätt att göra en prognos . Läkare bekymrad över biverkningar av allmän anestesi på patienten och försiktiga reaktioner på färgämne som injiceras under hysterosalpingografi kan vara villiga att använda en annan diagnostisk metod : sonohysterography . Detta alternativ kräver att läkarna är att injicera en saltlösning in i livmodern via livmoderhalsen och medan koksaltlösning distends problemområdet , är en ultraljudsundersökning administreras . Avvikelser upptäcks som saltlösning rinner genom rören . Fördelen med detta test är att det är säkrare och snabbare än den som beskrivs ovan , men denna metod är inte lika exakt som den första .

Typ av behandlingar som för närvarande används för att avhjälpa blockerade rör

Utbilda dig själv om de många medicinska behandlingar tillgängliga för patienterna , förståelse att varje diagnostisk metod kommer att finjusteras för din unika situation . Onormal vävnad som inte är tänkt att vara blockerar röret kan opereras bort med ett Hysteroskopisk eller laparoskopisk förfarande . Allmän kirurgi kan rekommenderas att reparera väggen ( s ) i ett rör som skadats av tidigare infektion , endometrios eller utomkvedshavandeskap . Under dessa förfaranden får kirurgen skära bort ärrvävnad som ett första steg . I mer extrema fall kan läkaren vara skyldig att skapa en ny öppning i slutet av röret så äggen kan färdas genom det reproduktiva systemet att producera en graviditet . Dessa operationer anses behandlingar sista utväg .

viss framgång med en homeopatisk svar

överväga alternativa behandlingar för att häva blockeringen skadade rör . Pionjärer under 2006 , kan förfaranden som fri passage u00AE ges till en kvinna under en period av en vecka för att låsa upp äggledarna utan kirurgiska ingrepp , anestesi eller risk för patienten . Behandlingen är en form av sjukgymnastik där rören stimuleras under en period av en vecka . Läkare använder denna behandling anspråk på icke-kirurgisk inleds rör i 61 procent av behandlade kvinnor , 53 procent utformades naturligt efter avslutad fri passage protokoll . Vad uppgår till massage på äggledarna är att attrahera kvinnor som föredrar en mer holistisk syn på sin gynekologiska vård . Som en bieffekt av denna behandling , rapporterats kvinnor mindre smärta vid samlag och ökad orgasmer .

framtid äggledaren behandlingar

Förbered dig på att få höra att i en viss andel av fallen , blockerade äggledare inte kan repareras med hjälp av någon av de nuvarande behandlingar . När blockeringar eller skador har gått obehandlade under alltför många år kan de vara omöjligt att fixa . Som sagt , medicinsk futurister forskar transplantation , genterapi , stamceller och andra protokoll för närvarande inte till kvinnor som lider av detta gynocological problem . Enligt nuvarande infertilitet studier , är kvinnor inte kan genomgå äggledaren reparation vänder oftast till provrörsbefruktning , och på de mest extrema , surrogatmoderskap som kompensation för deras situation .

Previous:nothing Next:p-plåster biverkningar

Relaterade artiklar


 • hur du hittar G-punkten
 • där att få testas för könssjukdomar
 • medicinska risker för äggdonation
 • tecken och symptom på HPV
 • Hur utvecklas HPV ?
 • långsiktiga biverkningar av p- piller
 • hur du avgör om din partner är i riskzonen för hiv eller aids
 • hur man ger ut feromoner
 • om herpes
 • spermiedödande preventivmedel alternativ
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com