Vilka är de behandlingar för nedsatt libido hos kvinnor ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-18
Enligt American Medical Association , är nedsatt libido ett problem nästan uteslutande till kvinnor , med mindre än 10 procent av de drabbade är män . Eftersom det finns ingen specifik medicinsk behandling för det , att kvinnor som lider av nedsatt libido bör tala med sin läkare utvärdera alla möjliga lösningar och lära sig det bästa sättet att hantera problemet

Therapy

För sex närbesläktade med känslor hos kvinnor , kan en plötslig förändring i livet eller en period av extrem stress leder till minskat intresse för sex och minskad libido . Hos kvinnor kan psykologiska orsaker vara allt från problem på jobbet till spänningar i förhållandet . Om paret är att ha problem med intimitet , står inför en separation eller i en svår livssituation kan detta leda alla till en kvinna känsla frånkopplad och upplever minskad sexlust . Terapi kan hjälpa kvinnor att komma över problemen med sina kroppar , förhållandet eller utanför frågor som kan påverka deras sexliv . Par behandling kan också vara till hjälp , eftersom det kommer att göra båda delarna känna större samhörighet .

Medicinering

Medan Viagra inte har tekniskt testats på kvinnor , har läkare varit kända ordinerar det , off-label , till kvinnor som upplever en nedsatt libido eller har problem med att bli upphetsad under sex . Wellbutrin , varumärket-namn för antidepressiva Bupropion , är också flitigt föreskriven , off- label , för att behandla sexuell dysfunktion. I en studie gjorts på Crenshaw Clinic i San Diego , 63 procent av kvinnorna som tog Wellbutrin upplevt en markant förbättring av sin sexlust under en 12-veckors period .

hormonterapi

Större förändringar under en kvinnas liv , till exempel graviditet eller klimakteriet , kan leda till hormonella obalanser som i sin tur leder till minskad libido . För äldre kvinnor kan hormonbehandling (HRT ) vara en lösning, eftersom det kommer att plana ut hormoner . Däremot HRT medför allvarliga biverkningar , inklusive en ökning av risken att utveckla vissa cancerformer , därför bör för-och nackdelar vägas noggrant innan beslut fattas .

Örter

Tillbaka Cohosh och dong quai har använts århundraden för att behandla alla typer av " kvinnliga frågor ", inklusive menstruella problem , hormonell obalans och förlust av sexualdrift . Både örter innehåller fytoöstrogener , som fungerar på liknande sätt som östrogen i kroppen , vilket ökar libido . Örten MacaActive ( Lepidium meyenii ) används även för detta ändamål. Hälso-och sjukvårdspersonalen tyder kombinera växtbaserade behandlingar med hjälp av akupunktur för bättre resultat.

Sekundär Behandlingar

I vissa fall kan nedsatt libido vara ett symtom på ett stort hälsoproblem som måste åtgärdas först . Diabetes har varit känt för att orsaka en nedsatt sexlust , som kan anemi och vissa hormonella störningar . Depression är också en vanlig orsak till nedsatt libido . Alkoholism och drogmissbruk , liksom förlossningsdepression eller tidigare missbruk , kan också leda till sexuell dysfunktion och bör åtgärdas om det aktuella problemet har någon chans att bli lösta .

Previous:nothing Next:Hur lång tid innan std symptom ?

Relaterade artiklar


 • Hur snabbt Kegel övningarna arbete ?
 • hur man väljer en metod för födelsekontroll
 • hur man berättar en kors byrå från en drag queen
 • hur man kan förbättra fertiliteten med tillägg
 • vad är en prostata massage ?
 • hur man ber en chef för ett one-night stand
 • hur mycket kostar orto EVRA kosta ?
 • hur man identifierar cervicit
 • om orto EVRA-plåster biverkningar
 • hur man väljer rätt preventivmedel för dig
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com