Vilka är de psykologiska orsakerna till erektionsproblem ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-15
Erektil dysfunktion har fått mycket uppmärksamhet under de senaste åren , tack mest på marknadsföringskampanjer för de olika läkemedel som finns för att hjälpa män att bekämpa sjukdomen. Men i vissa fall anser man att problemet inte kan vara fysiskt utan snarare psykiskt , och att rådgivning krävs snarare än läkemedel

Identification

Erektionsnedsättning , allmänt känd som ED , har visat sig vara i första hand orsakas av fysiska problem , men det har konstaterats att nästan 20 procent av alla fall kan vara psykologiskt .
Det är möjligt att barndomen missbruk , fysiskt eller sexuellt , skulle kunna orsaka psykiska problem som kan leda till ED . En intensiv negativa sexuella erfarenheter som helst i en människas liv kan också vara en bakomliggande psykologisk orsak .
Medan de mentala frågorna kring uppkomsten av ED är viktigt att analysera , bör det noteras att de flesta psykologiska orsaker till ED kan spåras tillbaka till en underliggande fysisk kondition . Den psykologiska trauman kan ibland leda till att patienten förstärka det fysiska problemet .

Typer

Två av de viktigaste psykologiska källorna ED är stress och ångest. Stress kan komma från någon del av en mans liv , och flera källor till stress endast verkar överdriva problemet . Mannen kunde upplever stress från jobbet , från sitt hem liv , eller från valfritt antal källor som skulle kunna hindra honom från att utföra sexuellt .
Ångest är även känd oftare som prestationsångest . Ångesten sjukdomen normalt utlöses av en instans av en man upplever ED och känsla generad eller skämmas . Efter den punkten kommer han känna sig sexuellt otillräcklig och ångest han känner kommer att orsaka honom att fortsätta att uppleva symptom på ED .
Andra psykologiska orsaker till ED kan vara depression , brist på självförtroende , eller en fullständig likgiltighet för sex .

Effekter

Det kan ta många månader innan man kan avgöra att han har fysiska problem som orsakar ED . Utvecklingen av den fysiska förhållanden som leder till erektil dysfunktion kan ta veckor, månader eller år . Den fysiska formen av ED hindrar en man från att kunna få erektion när som helst .
psykologiska orsaker till ED kan visas nästan omedelbart , och kan visa tecken på att vara intermittent under loppet av en lång tid . En man kan tro att han har ED när man försöker utföra sex, men han kanske kan få erektion vid slumpmässiga tidpunkter för vad som verkar vara utan anledning.

Överväganden

Enligt Cleveland Clinic , i vissa gång i sitt liv alla människor kommer att uppleva någon form av erektil dysfunktion. Den bör endast bli en verklig oro om symptomen upplevs på mer än hälften av en mans sexuella möten . Om problemet kvarstår under en längre tid , då mannen bör söka medicinsk hjälp. Det är viktigt att låta en läkare för att eliminera alla de fysiska orsakerna till ED före söka rådgivning för några psykologiska orsaker.

teorier /Spekulationer

Man trodde under en mycket lång tid att de flesta fall av impotens har psykologiska och hade sina rötter i den manliga tendens att känna press att prestera under sex . Forskare och läkare är nu säkra på att villkoret av erektil dysfunktion, mer ofta än inte , har sitt ursprung i någon sorts sjukdom .

Previous:nothing Next:orsaker till impotens hos män

Relaterade artiklar


 • hur man undviker könssjukdomar
 • hur är STD test gjort?
 • hur man använder Leas sköld för födelsekontroll
 • hur man talar en potentiell älskare till ett HIV-test
 • om NuvaRing biverkningar
 • är vasectomies reversibla ?
 • Vilka är biverkningarna av ExtenZe ?
 • hälsorisker att donera ägg
 • Hur effektiv är 72 timmars p-piller ?
 • hur man bestämmer orsak till infertilitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com