Vilka är fördelarna med p-piller ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-16
P-piller är en form av preventivmedel som hämmar en kvinnas förmåga att bli gravid genom en behandling av hormon förändra , muntligen intas piller . Ibland kallas helt enkelt " p-piller , " p-piller fungerar genom att införa gulkroppshormon , eller en kombination av progestin och östrogen , i kroppen som förhindrar ägglossning

Conraception

Den främsta fördelen med p-piller är att de gör en kvinna infertil genom att hindra den månatliga publiceringen av ägg från äggstockarna. Beroende på typ av använd piller , de kan förses med andra preventivmedel fördelar med ökad slem blockerar tillträde till livmodern , och kan också göra det svårare för ett ägg att fästa i livmoderslemhinnan om man råkar vara släppt .

Effektivitet

Eftersom p-piller är en hormonell behandling , tenderar de att vara mycket effektiva för att förhindra graviditet . Fysisk preventivmedel såsom ett membran kräver perfekt användning och potentiella risker brott , men så länge som en kvinna tar henne p-piller vid den föreskrivna tiden , chanserna för graviditet är oftast mindre än 1 procent per år . En annan fördel är att preventivmedel kan kombineras med någon form av fysiskt preventivmetod för la nivåer av skydd mot graviditet eller könssjukdomar .

Självtillit

En av de bästa delarna om hur du använder p-piller som preventivmedel är att det sätter makt för att förhindra graviditet i händerna på kvinnan . Förlita sig på en partner för att tillhandahålla kondomer eller andra preventivmedel kan vara farliga om de glöms bort eller används på fel sätt . Preventivmedel tillåter kvinnan att se till att hon har en mycket låg chans för graviditet oavsett av åtgärderna i sin partner.

Acne

Vissa p-piller regimer har en sekundär fördel att lugna svårighetsgrad av akne i ansiktet och kroppen . Acne blanketter till stor del beror på hormonella förändringar under puberteten och tonåren och de hormoner som frigörs i p-piller kan ha en backning effekt . Inte alla kvinnor som lider av akne uppleva en röjning av hud dock , och svåra fall av akne kommer troligen att tvinga andra behandlingar .

Menstrual Frågor

Flera andra fördelar med p-piller har att göra med lätta symtom förknippade med kvinnans normala menstruationscykel. P-piller tenderar att minska den mängd blod ut under perioder , och kan också minska graden av kramper . En annan fördel är att den cykel av hormoner inducerad av piller tenderar att göra en kvinnas mens väldigt förutsägbar .

Previous:nothing Next:historien om kontroll gestagen p-piller

Relaterade artiklar


 • hur man bär ljus ögonskugga
 • hur du anpassar tandskydd
 • hur man kan sänka libido
 • hur man handskas med NuvaRing biverkningar
 • hur man kan jämföra icke- hormonella preventivmetoder
 • hur du väljer en kondom eller latex barriär
 • göra känslor påverkar erektil dysfunktion ?
 • om fibroid cystor
 • Vad händer om du hoppar p-piller ?
 • typer av p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com