Vilka är symtomen av klamydia hos kvinnor ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-08
Klamydia är en sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av klamydia trachomatris , en bakterie som ofta påverkar livmoderhalsen och urinröret . Kvinnor är smittade med sjukdomen oftare än män och är mer benägna att angrepp . Återinfektion kan orsaka allvarliga hälsoproblem för kvinnor, särskilt reproduktiva problem som infertilitet . Att veta vad symptomen är och hur du skyddar dig är nyckeln till behandling och förebyggande

Betydelse

Klamydia har kommit att kallas den tysta sjukdomen eftersom oftare än inte, symtomen inte presentera sig . I 75 procent av infekterade kvinnor , fanns det inga tecken på att sjukdomen var närvarande . Om det sprider sig till livmodern och äggledarna , finns fortfarande inte får några symtom . Om symtomen inte visas , blir det inom en till tre veckors exponering . Av denna anledning är det viktigt att kvinnor får testas regelbundet

Transmission

klamydia kan överföras genom sexuell kontakt av något slag med en smittad person . vaginala , orala och anala . Om en person är smittad och inte visar symptom kan hon ge det vidare till hennes partner omedvetet , och därför desto mer sexpartners du har desto högre risk du har att ge och ta emot denna sjukdom . Bebisar kan också få klamydia från sin mor under förlossningen. Om infekterade , kan barnet få lunginflammation eller en infektion i deras ögon .

Symtom

Om symtomen inte visas , kan de också ett avvikande flytningar , sveda när man kissar på grund av infektion i urinröret , bäckensmärta om infektionen har spridit sig till äggledarna , feber smärta vid samlag på grund av infektion i bäckenet , och blödningar i mellan perioderna.

diagnos och behandling

Klamydia kan behandlas och botas om diagnosen ställs . För att diagnostisera sjukdomen , kommer läkaren att antingen ta en vätska prov från livmoderhalsen för att testa för bakterierna , eller testa ett urinprov för bakterierna . Om någon av dessa tester kommer tillbaka positivt , kommer han att förskriva antibiotika . Både kvinnan och hennes partner måste behandlas , oavsett om partnern var diagnostiseras med sjukdomen , och de bör inte delta i samlag tills de har avslutat behandlingen . Det är också en god idé att följa upp med en läkare inom tre månader och har en annan provning som utförs , speciellt om du har bytt sexpartner .

Risker

Om klamydia går obehandlad , kan ett antal hälsoproblem uppstår för kvinnan . Den första är inflammatoriska sjukdomar , en sjukdom där Klamydiabakterier har spridit sig till livmodern , äggledarna och äggstockarna . Detta kan leda till infertilitet , utomkvedshavandeskap , kronisk smärta i bäckenet på grund av ärrvävnad , och inflammation i urinblåsan ( cystit) .

Förebyggande /Lösning

Det finns ett antal sätt att förebygga överföring av klamydia . Först och främst ska monogama . Att ha flera sexpartners är det enklaste sättet att överföra många sexuellt överförbara sjukdomar . För det andra bör du använda kondom vid alla typer av sexuell aktivitet , p-piller endast förhindrar befruktning . Därefter få testas för könssjukdomar regelbundet , speciellt om du har haft flera partners i det förflutna eller vet inte om din nuvarande partner är ren . Slutligen , gå på regelbundna bäcken tentor och kontroller. Detta är ytterligare ett viktigt steg i att förebygga och upptäcka klamydia . Läkaren kommer att ställa många personliga frågor om din medicinska och sexuella historia, men svara ärligt kan vara det enda sättet att upptäcka sjukdomen som mer ofta än inte , inte visar några symtom .

Previous:nothing Next:chlamydia prostatit behandling

Relaterade artiklar


 • om sår & Depo Provera
 • Hur får man en cellprov
 • hur man kan bli av blygd finnar & inåtväxta hårstrån
 • hur man kan stimulera en mans prostata
 • Mirena biverkningar
 • hur man kan stoppa vaginal lukt
 • Hur du tar erektil dysfunktion mediciner säkert
 • hur PET för att utföra förspel
 • hur man berättar en kors byrå från en drag queen
 • hur man använder en spiral
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com