biverkningar av Depo preventivmedel

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-12
Depo Provera , mer känd som " preventivmedel shot " eller " skott ", är en injektion av hormoner , som liknar de typer som finns i andra former av hormonella preventivmedel . Till skillnad från vissa andra typer av preventivmedel innehåller sköt bara progesteron och innehåller ingen östrogen . Hormonerna i Depo undertrycka ägglossning , så att det inte finns ägg närvarande för att bli befruktade . Den tjocknar också livmoderhalsens slem , vilket gör det svårt för spermier att komma in i livmodern via livmoderhalsen . Slutligen , förändringar Depo slemhinnan i livmodern så att det är olämpligt för implantation . Depo är en vanlig , bekväm form av preventivmedel , men som alla läkemedel , det finns viss risk att utveckla biverkningar

Viktökning

Enligt American College i obstetrik och gynekologi , 70 procent av kvinnor som använder Depo skott kommer upp i vikt . Denna viktökning varierade i genomsnitt 5 till 11 kg. per år , men , vissa kvinnor upplevt en ännu högre nivå av viktökning . Av vikten vunnit de flesta av om det var från ökad pojke fett i motsats till ökad vätska eller muskelvävnad . Det är mycket viktigt att vidta extra försiktighetsåtgärder för att utöva och äta gott på Depo att hjälpa avvärja allvarliga viktökning . Det har rapporterats att Depo ökar aptiten , vilket bidrar till viktökning .

Irragular Blödning

Ett annat vanligt klagomål från kvinnor som använder Depo är oregelbundna blödningar . Den första cykeln medan Depo består vanligen av oregelbundna fläckar eller kraftiga blödningar . En del kvinnor fortsätter att ha kraftiga blödningar hela första kursen . Blödning vanligtvis stannar efter den andra sprutan ges . Efter det kan bli blödningar ibland fläckig , avslutande iväg till en punkt där menstruation upphör helt och hållet . Många kvinnor tycker om avsaknad av menstruation medan Depo , och använda den för detta ändamål , särskilt kvinnor som lider av rikliga menstruationer eller smärtsamma perioder .

försenad återlämning fertilitet

Det tar Depo cirka tre cykler för att lämna organ , dock, alla kvinnor är olika . Detta innebär att när en kvinna slutar med Depo skott , kan hon ha möjlighet att bli gravid inom två veckor , och hon kanske inte kan bli gravid upp till sex månader . Depo inte är associerat med förlust av fertiliteten, bara fördröjning av fertiliteten . Om kvinnan är mycket intresserad av att bli gravid , kan läkarna administrera läkemedel för att återställa ägglossning . Depo i blodet inte påverkar negativt en baby eller orsakar komplikationer.

PMS Typ Symptom

Det finns en massa standard PMS typ klagomål som kommer med tar Depo . Dessa inkluderar huvudvärk , uppsvälldhet , ömma bröst , ryggont och illamående . Depo är också förknippat med akne , håravfall , ansiktet och bröstet hårväxt och tillfällig yrsel eller yrsel . Det är mest vanligt att dessa symptom uppstår under de första tre månaderna av Depo . De koniska vanligtvis av efter kroppen anpassar sig till medicinering . Over- the- counter MS mediciner kan hjälpa till med symtomlindring .

benförlust

Enligt American College i obstetrik och gynekologi , Depo Provera är förenat med förlust av benmassa hos kvinnor . Ibland hormoner i preventivmedel påverkar absorptionen av kalcium i kroppen och orsaka ben att förlora lite av sin massa . Detta är speciellt vanligt i tonåren med Depo skott , och i pre-menopausala kvinnor . Om läkaren är oroad över benförlust , är det troligt att hon kommer att be dig att få en bentäthet skanning för att avgöra i vilken utsträckning , om någon , av förlorade benmassa . Kvinnor som tar Depo bör se till att de får tillräckligt med kalcium , eller ta tillskott .

Previous:nothing Next:medicinska orsaker till manlig impotens

Relaterade artiklar


 • olika typer av preventivmedel
 • vad är sentia ?
 • Mirena spiral biverkningar
 • livsmedel som är afrodisiaka
 • första tecknen på hjälpmedel
 • biverkningar hos män som tar östrogen
 • Hur du använder Caverject
 • vad är orsakerna till smärta vid samlag ?
 • hur man startar preventivmedel
 • genomsnitt spermier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com