chlamydia prostatit behandling

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-08
Prostata infektioner kan uppstå av flera olika anledningar . En av de mer svårbehandlade är prostatit , eftersom det ofta fel diagnos eller inte behandlas på rätt sätt . Chlamydia prostatit uppstår som en följd av en klamydiainfektion och kan orsaka en intensiv brännande smärta vid urinering . Chlamydia prostatit är ofta diagnostiseras med hjälp av en bomullspinne som sedan används till kultur bakterierna

Azitromycin

Det vanligaste sättet att behandla chlamydia prostatit är genom administrering av antibiotika . Den vanligaste antibiotika som används är azitromycin . Eftersom klamydia är en bakterieinfektion som kan infektera prostatan samt delar av urinröret , detta antibiotikum är allmänt effektiv . Det ges vanligtvis som ett piller tas dagligen under sex till åtta veckor .

andra antibiotika

I händelse av att azitromycin inte kan bota infektionen , kommer läkaren ofta frågar patienten om han tog hela kurs av antibiotika , vilket innebär att han inte sluta ta dem när symptomen försvann . Om patienten har tagit antibiotika varje dag , kommer läkaren troligen rekommenderar en kombination av antibiotika . Den vanligaste multidrug behandling är en kombination av doxycyklin , azitromycin , och ofloxacin . Alla tre måste tas som separata tabletter och kommer generellt att vara föreskrivna i minst 16 veckor .

antibiotikaresistenta infektioner

Några fall av klamydia är resistenta mot antibiotika , så kommer ingen av antibiotika regimer arbete . Dessa antibiotikaresistenta bakterier orsakar kronisk eller återkommande infektioner och kan ibland identifieras genom ett laboratorietest . I dessa fall kan läkaren undersöka alternativa behandlingsmetoder .

Prostata Massage och Dränering

En icke-antibiotikabehandling är via en prostata massage . Denna behandling kräver en läkare för att , genom ändtarmen , massera prostatakörteln . Eftersom prostatakörteln producerar mycket av den vätska del av sperma , kommer detta att få den att utsöndra vätska som kommer att hjälpa den göra sig av med infektionen . Andra läkare har haft framgång tömmer prostatan . En liten tub sätts in i prostatan där den kan hjälpa rinna av vätska .

Herbal Behandlingar

För patienter som inte svarar på antibiotika eller som föredrar naturläkemedel , det finns ett antal kinesiska örter som rekommenderas för chlaymdial prostatit . Två örter , Saw Palmetto och siberian ginseng , anses främja hälsan i den manliga reproduktiva systemet . Dessutom örter som echinacea , goldenseal och vitlök kommer att bidra till att stärka immunförsvaret så att den kan bekämpa infektionen.

Previous:nothing Next:Plan B preventivmedel biverkningar

Relaterade artiklar


 • Hur uppstår ett herpesutbrott ?
 • hur man använder sterilisering som en metod för födelsekontroll
 • början stadier av herpes
 • Hur utvecklas en cysta på äggstockarna ?
 • långsiktiga biverkningar av p- piller
 • effektivitet orto EVRA
 • hur du håller din privata delar rena
 • hur man gör Kegel övningar för en kvinna
 • Vad orsakar tidig utlösning ?
 • Hur lång tid tar det för HPV att gå bort?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com