definition av feromoner

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-24
Feromoner är en term som först introducerades 1959 och härrör från de grekiska orden , pherein , vilket betyder att transportera och hormon som betyder att stimulera . Feromoner är naturligt ut kemiska signaler stimulera ett svar i medlemmar av samma art . Det finns många studier för att undersöka hur feromoner påverkar män och kvinnor. När det först var kopplat till kön och attraktion , började feromoner för att vara kommersiellt tillverkas och säljs på marknaden . Det finns ännu fler fynd där feromoner kan bidra till att kasta ljus över de kroppsliga funktionerna för kvinnor .

Fakta

Feromoner är som avges av levande varelser som en typ av signal tas emot av andra levande varelser . Precis som ett fingeravtryck är en unik identifieringsmärkning , så är doften , eftersom det ger en igenkännlig spår . När feromoner släpps , skickas genom näsan tills speciella sensorer i nasal passage upptäcka dem . Dessa givare skickar signaler till hjärnan , som framkallar ett beteende gensvar från andra levande varelser .

Feromoner Versus Hormoner

Sammansättningen av feromoner är liknas eller nästan liknar hormoner . Skillnaden är att hormoner funktion i kroppen , medan feromoner måste ut utanför kroppen för att utlösa reaktion från andra organ .

Feromoner och menstruationscykeln

En studie på 1970-talet introducerade idén att feromoner utlösa menstruation synkronisering . Man fann att kvinnor som bor inom nära varandra ha samma menstruationscykeln . Detta visade hur feromoner fungerar som en medlare och tjänade som första bevis på hur kroppen reagerar på osedd kemikalier som avges från andra människor .

Länk till Sexual Behavior

När den inledande forskningen avslöjat feromoner potential att påverka hormonnivåer , var vetenskapsmännen också angelägna om att hitta bevis för beteendemässiga reaktioner , mer specifikt samlag . Detta uppstod genom fynd i djurförsök där manliga galtar produceras feromoner kallas androstenon och kvinnliga primater utsöndras copulins , som utlöser sexuella impulser i sina respektive kompisar . Forskningen , tyvärr inte ger samma entydiga resultat hos människor .

Commercial Feromoner

Kommersiella Labs blev intresserad av begreppet feromon-inducerad sexuell svaren och utvecklat en marknad för det . Två ämnen som kallas androstadienone och estratetraenol , hormonliknande kemikalier som finns i människors svett utvecklades . Dessa säljs nu kommersiellt med att främja sexuell attraktionskraft som dess försäljningsargument.

Fertilitet och depression

Med de första resultaten om feromoner och menstruationscykeln , kan studier titta närmare på idén att feromoner kan användas i fertilitetsbehandlingar . Och eftersom det kan påverka hormonnivåer , kan feromoner även kunna att stärka stämningar att kämpa mot depression .

Previous:nothing Next:spermiedödande preventivmedel alternativ

Relaterade artiklar


 • mat som fungerar som afrodisiaka
 • hur man kan öka sädesvätska
 • Hur snabbt Kegel övningarna arbete ?
 • vad är hormonbehandling ?
 • libido booster för kvinnor
 • hur de ska hålla sig nykter fram till äktenskapet
 • hur förklarar man sperma till ett barn
 • Hur man vet om din rören kommer obundet
 • biverkningar av Yasmine preventivmedel
 • Fördelarna med Maca rot på fertilitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com