effekterna av att gå bort av preventivmedel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-15
Många kvinnor är på preventivmedel under lång tid . På grund av detta och det faktum att kroppen slutar producera vissa hormoner , kan det vara förvirrande att systemet när en kvinna slutar med preventivmedel . Ofta när kvinnor går ut preventivmedel är det så att de kan försöka föreställa sig. I dessa fall särskilt är det viktigt att veta vad som var möjligt som händer efter du slutar ta p-piller

Effects

Den vanligaste effekten av att gå bort av preventivmedel är inte återuppta en månadsperiod . Kroppen kan behöva lite tid att lära sig att göra rätt hormoner på egen hand. Vissa kvinnor kommer att börja en normal period direkt, men andra kommer att ta månader att reglera .

Överväganden

Om du inte har fått en tid inom tre månader bör du kontakta din läkare , som kan utlösa dina period med ger dig en dos av progesteron att din kropp inte gör . I vissa fall efter den inducerade första perioden , en kvinna kan återgå till en normal cykel .

Betydelse

Om du vill ha ett barn efter att gå bort av p-piller, kan du överväga att gå ut ett par månader innan när du vill börja försöka bli gravida . Detta kommer att ge din kropp ett par månader för att återgå till en normal cykel . Har minst en normal period innan du blir gravid är optimal .

Missuppfattningar

Bara för att du inte får en tid direkt efter att gå ut av p-piller innebär inte att något är fel . Kvinnor som gick på p-piller ursprungligen oregelbundna perioder , framför allt, kan ta upp till ett år att återfå ens en semiregular cykel . Med hormon utbyten och andra läkemedel , kommer du troligen kunna återfå en cykel vanlig nog att bli gravida.

Varning

Det är viktigt att uppsöka läkare snart efter missade tredje perioden , särskilt om du vill bli gravida , så att hon kan utesluta andra orsaker, såsom cystor , för missade perioder. Det är också en bra idé att ta ett graviditetstest under den tid då missade perioder utesluter det som en möjlighet.

Previous:nothing Next:Vilka är de psykologiska orsakerna till erektionsproblem ?

Relaterade artiklar


 • växtbaserade tillägg för tidig utlösning
 • Hur man vet om din rören kommer obundet
 • Hur förlossningen arbete piller ?
 • kompetens för att väga riskerna med att använda Leas sköld
 • vad är Chasteberry te ?
 • hur man kan förbättra kärlek liv genom att förbättra hälsa
 • Hur fungerar Vimax lapp ?
 • var kan man få östrogen piller ?
 • hur man kan stoppa kind bitande
 • om Vimax
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com