effektiva metoder för födelsekontroll

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-22
Sex är något som alla måste tänka på . Som utbildas med basfakta om hur man ska förhindra en graviditet kommer att försäkra att du tränar säkert sex . Säker sex är mer än bara att förhindra graviditet , är det också skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar . Inte alla preventivmetoder förebygga sjukdom eller är helt effektiva för att förhindra graviditet. Det enda sättet att skydda helt från både sjukdom och graviditet genom avhållsamhet

Avhållsamhet

Avhållsamhet betyder avstod . av någon form av sexuell kontakt , vaginal , anal eller oral . Detta är det säkraste sättet att inte bli gravid och inte kontakta någon typ av sexuellt överförbara sjukdomar . Denna form av preventivmedel kan användas när som helst genom hela livet. Detta är ett ansvarsfullt sätt att närma intima relationer om det finns vissa omständigheter som att vara ogift , förhindra en oönskad graviditet , vid ägglossningen eller leva med en könssjukdom .

Kondomer

Kondomer är en tunn latex slida som är placeras över en mans penis under sex . Kondomen hindrar hud mot hud genital kontakt endast och förhindrar vätskor från utbyts mellan två parter . En spermiedödande medel bör också användas med kondom för att ytterligare stöd för att förhindra en oönskad befruktning . Enligt förespråkarna för ungdomsfrågor , kondomer har en 95 procents chans att skydda mot en graviditet . Kondomer bör förvaras i ett svalt och torrt för att förhindra nedbrytning . Kondomer ska inte användas som en metod för att förebygga sexuellt överförbara sjukdomar som sprids genom hudkontakt , såsom herpes , vårtor och blygd löss .

p-piller

p-piller är allmänt känd som p-piller . Detta är en mycket effektiv form av daglig preventivmedel som vanligtvis används av kvinnor under 35 år . P-piller fungerar genom att använda hormoner progestin och östrogen för att hålla äggstockarna från att släppa ett ägg . P-piller bryter ner slemhinnan i livmodern och ökar livmoderhalssekretet att förhindra spermierna från att komma in . P-piller måste tas vid samma tidpunkt varje dag för maximal effektivt . Enligt Ortho , en viktig tillverkare , är p-piller om 99,9 procent effektivare .

Shot

För den som vill tillfälligt skydd mot graviditet , kan Depo-Provera skott vara ett bra val . Detta är precis lika effektivt som p-piller men ges via skott i tre månaders intervall . Skottet innehåller läkemedlet progestin och förhindrar att ägg från ut eller ägglossning under cykeln . Många kvinnor uppger att benförlust är förknippade med denna drog --- så att den inte är avsedd för långsiktig användning --- eller över en kurs för två år eller mer .

Kirurgisk sterilisering

Operation sterilisering är en eftertraktade form av preventivmedel av dem som inte vill ha barn i framtiden . Generellt finns det tre olika sätt förfarandet är klar. Det kan göras genom att frysa bort och ta bort rören , som är permanent , genom att binda i slutet av rören, vilket kan eller inte kan vändas och genom att blockera eller att stänga av rör med en klämma , som också kan vändas . Denna typ av kirurgi är vanligtvis öppenvården men kan också göras under ett kejsarsnitt .

Previous:nothing Next:vad är onormal celltillväxt i ett cellprov ?

Relaterade artiklar


 • vad är std testförfarandet för män ?
 • herpes STD symtom
 • äggdonation fakta
 • hur man kan undvika att få trichomoniasis
 • Hur fungerar menstruationscykeln arbete ?
 • hur man använder en huva i träldom spela
 • homeopatisk behandling för libido
 • hur man tecknar bröstvårtor
 • Hur fungerar Cialis ( tadalafil) fungerar ?
 • effektiva preventivmetoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com