före utbrottet herpestecken

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-13
Herpes orsakas av en av två virus . Herpes simplex virus 1 ( HSV1 ) är ett vanligt virus och normalt fastställs latency i trigeminus ganglion , som är ett kluster av nervceller i närheten av örat . Herpes simplex virus 2 ( HSV2 ) aktier över hälften av DNA HSV1 , men föredrar att etablera latens i sakrala ganglion , som ligger i botten av ryggraden . Antingen typ av virus kan manifestera sig som antingen en muntlig eller genitala fråga . De överförs genom kontakt med ett virus bärare när viruset är i ett skede som kallas utsöndring . Herpes har inga kända botemedel och är ett permanent tillstånd. Pre-utbrott symptom för båda virus är mycket likartade

Stickningar

En av de första tecknen på ett herpesvirus utbrott är en pirrande i det drabbade området . För HSV1 är detta oftast i munnen eller övre slemhinnor , för HSV2 , är detta normalt könsorganen . Eftersom virus är nästan utbytbara och kan etablera latens i någon del av kroppen , kommer platsen för utbrottet inte identifiera den virustyp . Herpes drabbade beskriver stickande känsla som " myrkrypningar " känsla i snart -till-vara-drabbade området.

Fever

En annan förebyggande symptom på en förestående herpesviruset utbrott är feber . Orsakas av kroppens naturliga försvar , eftersom viruset går från latent till aktiv det triggar immunsystemet svar på en inkräktare , höja kroppstemperaturen. Detta symptom är ofta förbises när man undersöker ett herpesvirus utbrott , eftersom det är en vanlig företeelse med någon typ av kroppslig infektion . Febern kan visas flera dagar i förväg , antingen en första eller återkommande utbrott .

svullna lymfkörtlar

Förutom en feber , svullna lymfkörtlar är också en pre- utbrott herpes simplex virus symptom . Detta influensaliknande reaktion orsakas av immunsystemet svar på aktivt virus . Eftersom det lymfatiska systemet är en viktig del av kroppens naturliga försvar , utlöser viruset svaret på dessa försvar . Likheten med influensa i pre-utbrott herpes symptom kan vara ansvarig för en feldiagnos . Svullna körtlar kan uppträda flera dagar före utbrottet och fortsätta tills viruset går vilande igen .

urinering Frågor ( genitala )

Oavsett om det är HSV1 eller HSV2 är herpes simplex virus kan manifestera sig i könsorganen . När detta händer kan viruset transportören har problem vid urinering , såsom sveda, klåda eller svårigheter . Dessa orsakas av svullnad och kommer att visas flera dagar innan det första utbrottet och kan förvärras vid utbrott fortsätter . Detta symptom är särskilt vanligt hos kvinnor som har smittats herpes simplex virus 2 , men kan HSV1 orsaka en liknande fråga.

flytningar

I kvinnliga lider av herpes , är en av de före utbrottet symtom flytningar . Detta är en annan fysisk försvar som utlöses av viruset som den blir aktiv . Eftersom utsläpp är ett symptom på många andra sexuellt överförbara sjukdomar och gynekologiska problem , är det möjligt för patienten att missta sig initialt . Flytningar är vanligt förekommande två till tre dagar innan ett utbrott, och kan pågå genom utbrottet tills viruset har gått vilande igen .

Previous:nothing Next:vad är ett feromon ?

Relaterade artiklar


 • symptom på att vara gravid under preventivmedel
 • Hur morgonen efter-piller arbete ?
 • hur man gör ett armband tuggummi omslag
 • hur ska mindre perversa
 • Definitionen av impotens
 • information om tonårsgraviditeter
 • hur man undviker könssjukdomar
 • hur man använder hormonella preventivmedel
 • hur man använder Plan B ( levonorgestrel )
 • om testning för klamydia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com