herpes STD symtom

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-19
Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC ) , omkring 45 miljoner människor i USA är smittade med herpes simplex virus (HSV ) , som överförs genom sexuell kontakt. CDC uppskattar att någonstans från 5 till 20 procent av dem med herpes är asymtomatiska . Förblev emellertid av drabbade upplever tydliga , karakteristiska symptom av herpes , vanligen inom två till 10 dagar efter första exponeringen

prodromen

En till två dagar innan en första eller återkommande utbrott , många människor smittade med herpes rapportera en nervös , kliande eller smärtande känsla i det område där lesionerna utbrott. Detta symptom , känd som " prodome , " visar att viruset är aktivt och kan spridas genom hud -till-hudkontakt .

herpesskador

Eftersom symtomen varierar från en individ till en annan , svårighetsgrad av herpes utbrott kommer också att variera . De symptom som allmänt förknippas med herpes är skador består av fickor av små vätskefyllda blåsor som så småningom pop , skorpa över och skorv . Lesioner förekommer praktiskt taget var som helst i området kring penis eller vulva , inklusive anus , lår och skinkor , och kan ta upp till fyra veckor att läka . Normalt är det första utbrottet av herpes anses vara den värsta , med ett annat utbrott efter nära på hälarna som den första kluster av lesioner är helande . De flesta med genital herpes erfarenhet från fyra till fem utbrott årligen.

andra symptom

Personer med aktiva utbrott också kan känna det som om de har influensa . De kan få feber , huvudvärk och svullnad i lymfkörtlarna i närheten av ljumsken . Smärtsam urinering , kan liksom flytningar från slidan eller urinröret , också vara närvarande . Återigen , dessa symtom uppträder under den inledande utbrottet .

Fler allvarliga komplikationer

Genital herpes är mycket farligt att nyfödda , som aktiva lesioner kan sprida herpes viruset till ett spädbarn som passerar genom förlossningskanalen . Detta kan resultera i blindhet och även barnet dör .

vad som utlöser Utbrott

Utbrott kan utlösas av en rad olika omständigheter , några av de vanligaste är fysisk sjukdom och emotionell stress . Andra utlösande faktorer friktion i underlivet ( kön ) , kirurgi , steroidbehandling och menstruation ( för kvinnor ). De som är hiv- positiva är benägna att vanligare och mer allvarliga utbrott .

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för nedsatt libido hos kvinnor ?

Relaterade artiklar


 • vad är orsaken till HPV ?
 • hur kartlägga ägglossningen cykler
 • Hur Vimax piller arbete ?
 • könssjukdomar och symtom
 • typer av preventivmedel för kvinnor
 • hur man förebygger att bli gravid
 • hur man tecknar bröstvårtor
 • herpestecken hos män
 • symptom på krabbor
 • hur man massera G-punkten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com