humant papillomvirus symptom hos män

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-28
De vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar ( STD ) är humant papillomvirus (HPV ). Män bär ofta denna sjukdom omedvetet eftersom de oftast inte uppvisar symtom . De sänder sedan sjukdomen till sina partner och fortsätter att föras fram och tillbaka . Identifiera symptom på HPV hos män är en viktig komponent i att stoppa sändningarna

typer av HPV

Det finns mer än 40 stammar av HPV , varav vissa uppvisar symptom , men de flesta som inte gör det. De stammar som inte orsakar symtom betecknas som hög risk eftersom de kan leda till livmoderhalscancer hos kvinnor . Även mindre vanliga , kan de också orsaka cancer i penis , anus , vulva eller vagina . Låg risk stammar inte orsakar cancer , men människor med dessa typer av HPV kan uppvisa symtom i form av genitala vårtor .

könsdelWarts

hög risk stammar av HPV inte uppvisar symptom. Det enda symtomet är förknippade med låg risk HPV är genitala vårtor . Dessa kan visas upphöjda eller platta . En enda bula kan visas , eller vårtor kan utvecklas i små grupper i underlivet eller övre delen av låret regionen . Om en man misstänker att han har genitala vårtor , bör han rådfråga läkare omedelbart .

Identifiering

Kondylom orsakas av låg risk HPV kan diagnostiseras av en läkare är visuell inspektion. Kvinnor kan regelbundet screenas för HPV och livmoderhalscancer genom Livmoderhalsprover , men det finns för närvarande ingen metod för upptäckt hos män . Det finns heller inga tidiga screening för penis och anal cancer , som kan orsakas av högrisk- HPV . Vissa experter rekommenderar att homo-och bisexuella män har anal Livmoderhalsprover fullföljas minst en gång per år eftersom dessa populationer är på en högre risk för cancer i penis och anus .

Behandling

Kondylom orsakas av låg risk HPV stammar klara ofta utan behandling , men de är mycket smittsam och kan spridas runt kroppen . För att förhindra detta bör de frysas ut av en läkare eller behandlas lokalt .

Förebyggande

Ett vaccin kan förhindra HPV hos kvinnor i syfte att avvärja livmoderhalscancer, men det finns för närvarande inget vaccin för män . Dessutom hindrar att vaccinet inte låg risk stammar av HPV från överföring . För att förhindra spridning av HPV och förekomsten av genitala vårtor bör män bära kondom vid all sexuell aktivitet. Kondomer är något effektivt för att förhindra överföring av HPV , men de bara skyddar hudområdet täcks av kondomen . Det enda sättet att helt undvika överföring av HPV är sexuell avhållsamhet . De som långsiktiga monogama relationer med några tidigare partners är minst benägna att förvärva HPV .

Previous:nothing Next:hur är symptom på STD hepatit C överförs ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder temperaturen för födelsekontroll
 • hur du njuta avhållsamhet dating
 • Hur effektiv är Plan B morgonen efter-piller ?
 • Var är bästa platsen att hitta kondomer ?
 • hur man gör ett armband tuggummi omslag
 • Hur många gånger kan någon ta Plan B p-piller?
 • hur man använder kondom
 • libido booster för kvinnor
 • om könsspecifika befruktningen
 • hur man använder spermiedödande medel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com