lever med humant papillomvirus

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-23
Humant papillomvirus ( även känd som HPV ) är den vanligaste sexuellt överförbara överförbara sjukdomar ( STD ) . Över 20 miljoner amerikaner utför för närvarande det . Liksom andra sexuellt överförbara sjukdomar , är HPV sprids genom genitala kontakt . HPV är lätt överföras till andra eftersom de flesta av de 40 plus identifierade stammar av HPV inte leder till symtom och transportörer är sällan medvetna om att de har sjukdomen . De som lever med humant papillomvirus bör vara medvetna om symtom och behandling av sjukdomen , liksom metoder för förebyggande .

Symtom

De flesta människor med humant papillomvirus inte uppvisar några symtom . Men vissa HPV stammar orsaka uppkomsten av genitala vårtor . Dessa visas som små knölar eller grupper av knölar i underlivet eller övre låret regionen och kan höjas , platt , eller blomkål-formade . Den delen av HPV som orsakar genitala vårtor inte orsakar livmoderhalscancer-The Strand i samband med cancer är vanligen asymtomatisk tills den är långt framskriden .

Identifiering

Det finns inget test för att med säkerhet fastställa huruvida en person har HPV . Framväxten av genitala vårtor är en indikation på " låg risk " HPV ( en stam som inte är cancerframkallande ) , och kan diagnostiseras av en läkare okulärbesiktning . Kondylom kan också tyda på andra sexuellt överförbara sjukdomar och hälsoproblem , och bör omedelbart undersökas av en utbildad läkare . Kvinnor bör regelbundet kontrolleras för cervixcancer som en del av en årlig cellprov . Onormala cellprov resultat kan tyda på närvaro av " hög risk " HPV som orsakar livmoderhalscancer.

Behandling

I mer än 90 % av både låg-risk och hög risk fall läker kroppen naturligt sig av HPV inom två år. Genitala vårtor orsakade av HPV försvinner oftast efter några veckor , men är mycket smittsam och bör behandlas av läkare . De vårtor kan frysas ut av en läkare eller behandlas med utvärtes läkemedel . Sexuell aktivitet bör undvikas i minst två veckor efter behandlingen , då en uppföljning läkarbesök kommer att avgöra om ytterligare behandling behövs . Ibland ett första utbrott av genitala vårtor behandlas , bara för att få ytterligare vårtor visas flera dagar eller veckor senare , så en uppföljande besök är avgörande .

Komplikationer

"High-risk " stammar av HPV kan orsaka normal celler för att slå onormal . Hos kvinnor kan detta resultera i cancer i livmoderhalsen . Ungefär 10 % av kvinnor med dessa högrisk- stammar utveckla långvariga infektioner som inte klart naturligt och kan bli en riskfaktor för cancer . Livmoderhalscancer är mest behandlingsbara när de upptäcks tidigt genom rutinmässiga cellprov bedrivs genom gynekologiska tentor .

Förebyggande

Ett vaccin för kvinnor är nu tillgänglig att förhindra spridning av hög risk HPV stammar . Det rekommenderas för elva och tolv -åriga flickor , även äldre tonåringar och unga kvinnor som ännu inte har vaccinerats uppmuntras att göra detta av Center for Disease Control and Prevention . Vaccinet är inte visat sig vara effektiva för dem som redan lever med humant papillomvirus . Kondomer kan hjälpa till att förhindra överföring av HPV , men delar av kroppen som inte omfattas av kondomer kan fortfarande bli smittad . Avhållsamhet från sexuell aktivitet är det enda sättet att säkerställa HPV sprids inte .

Livet med HPV

De som bär HPV skall lämna upplysning om detta till potentiella sexuella partners, och konsekvent använda kondom vid sexuell aktivitet. Bärare av låg risk stammar bör undvika sex när genitala vårtor är synliga . Kvinnor med HPV borde ha cellprov var sjätte månad ( inte årligen ) och bör screenas för livmoderhalscancer under sin läkarbesök . Eftersom HPV är vanligtvis utsöndras från kroppen inom två år efter infektion är det viktigt att aktivt minska chanserna för återinfektion . Personer med få tidigare sexuella partners som är i långsiktiga monogama relationer har en lägre risk att få HPV .

Previous:nothing Next:Vad gör prostata ?

Relaterade artiklar


 • hur man köper en allergivänliga smörjmedel
 • Vad händer när du slutar ta Enzyte ?
 • effekterna av att gå bort av preventivmedel
 • hur kittla sensuellt
 • Hur rådjur kompis ?
 • hur man korsa klänning
 • Hur man väljer en p-piller för låg libido
 • hur banken spermier
 • negativa effekterna av att donera ägg
 • diagnostisera HPV hos män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com