olika typer av dagen-efter- piller

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-28
Dagen- efter-piller är klassificerad som akut preventivmedel för kvinnor som inte använder kondom eller preventivmedel under ett sexuellt möte . De vanligaste typerna av dagen-efter- piller som används är förhind och Plan B. Alla dagen-efter- piller har samma grundläggande syfte : . för att stoppa utmätning av ett befruktat ägg till kvinnans livmoder väggen

förhind

Den främsta funktion förhind är att skjuta ägglossning för att förhindra spermierna från att befrukta ägget . Om ägget inte blir befruktat inom 72 timmarsperiod, räknat från tidpunkten för det sexuella mötet är de färdigheter som förhind sträcker sig också för att stoppa det befruktade ägget från att fästa till livmodern. Förebyggande kategoriseras som en progestin hormon .

Plan B

Precis förhind , avbryter Plan B kvinnans hormonnivåer att blanda sig i menstruationscykeln. Denna effekt betters chanserna att förhindra ägg befruktning . Plan B kan tas så sent som fem dagar efter samlag . Plan B och förebyggande är generellt mer potenta när de tas inom 24 timmar från att ha sex utan preventivmedel .

Mifepristone

Mifepriston är en mer extrem version av post-coital preventivmedel . Det anses vara en steroid och kan tas under de första 2 månaderna av graviditeten som ett abortframkallande . Denna form av graviditetsförebyggande är vanligtvis en sista utväg , när fönstret för att ta dagen- efter-piller har stängt .

ECP kontra spiral

En nödsituation p-piller skiljer sig från en spiral ( spiral) i det att ett ECP tas oralt och en spiral , som namnet antyder , måste sättas in i livmodern . En ECP används mer allmänt som en en-gång postcoital graviditet förebyggande åtgärd , medan en spiral är en mer konsekvent form av preventivmedel.

Missuppfattningar

Vissa tror att dagen- efter-piller är ett godtagbart sätt för konstant preventivmedel i motsats till att använda kondom eller faktiskt p-piller . Den skada i denna mentalitet är att det skapar en släpphänt attityd om säker sex . Det kan också medföra uttalad , oregelbundna förändringar i kvinnans menstruationscykel , såsom tyngre , längre perioder och spotting med ojämna mellanrum. Varje kvinna har potential för en annan reaktion på frekvent användning av dagen- efter-piller , men det bör alltid beaktas att detta preventivmedel är konstruerad för en nödsituation , som inte är avsedda för normal användning.

Previous:nothing Next:humant papillomvirus symptom hos män

Relaterade artiklar


 • hur man använder spermacides för födelsekontroll
 • hormonella biverkningar av p-piller
 • 标题
 • hur man beräknar din ägglossning
 • livsmedel för att öka libido
 • vad är abort ?
 • biverkningar av loestrin preventivmedel
 • olika typer av preventivmedel
 • vad gör genitala vårtor ut ?
 • hur man får en 69 position
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com