orsaker till impotens hos män

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-15
Impotens, även känd som erektil dysfunktion , är ett tillstånd där en människa inte kan få erektion , vilket är nödvändigt för sexuell aktivitet. Det finns många potentiella orsaker till ED , och vanligen med begränsning av blodflödet-som krävs för en erektion-och övergripande sexuell lust

Ålder

Ålder är en av de primära faktorer som leder till impotens . Som en man blir äldre , mängden testosteron i kroppen droppar , och oftast sin nivå av fysisk kondition också, att minska blodflödet och sexuell lust . Även en ganska frisk man kommer sannolikt att uppleva ED vid en ålder av 50 , eller ännu tidigare . Män i tonåren och 20-talet är mycket mindre sannolikt att uppleva maktlöshet .

Cirkulationsbesvär

Flera medicinska tillstånd som påverkar cirkulationssystemet kommer sannolikt att hämma blodflödet och orsaka impotens. Hjärtsjukdomar och tilltäppta artärer leda till ökad förekomst av impotens . Diabetes och högt blodtryck också har en stark koppling till utvecklingen av ED . Faktorer som påverkar syretransporten i blodet , såsom anemi , kan bidra till ED .

Narkotikamissbruk

Användningen av olagliga droger , och ibland receptbelagda och receptfria läkemedel , kan leda till tillfällig eller bestående impotens . Alkohol är känt för att orsaka tillfällig impotens om de konsumeras i stora mängder , och det kan leda till varaktig ED om det missbrukas under en längre tid . Tobaksrökning också är associerad med ökad incidens av ED .

psykologiska frågor

Ibland män upplever impotens på grund av psykiska eller känslomässiga faktorer , även om deras kroppar är i bra skick . Höga nivåer av stress och ångest kan leda till ED , särskilt stress till följd av problem i ett förhållande. Rädsla för dålig sexuell förmåga kan leda till ED , som kan depression . Problem med en partner kan orsaka sänkta nivåer av sexuell lust , vilket kan leda till impotens .

Fitness

En av de viktigaste faktorerna som påverkar den totala sexuell hälsa är fysisk kondition . De som arbetar regelbundet och bibehålla en hälsosam vikt har bättre blodflöde i genomsnitt och ökad sexuell lust . Människor som är inaktiva eller överviktiga är mycket mer benägna att uppleva ED . Fetma är särskilt problematiskt eftersom det tvingar hjärtat att pumpa blod genom en större mängd vävnad , hindrar blodflödet och sexuella prestationer .

Previous:nothing Next:skälen för tidig utlösning

Relaterade artiklar


 • Vad är kondomer gjorda av ?
 • hur man kan jämföra icke- hormonella preventivmetoder
 • hälsoproblem med p-piller
 • tandsköterska uppgifter i Commonwealth of Pennsylvania
 • hur ska mindre perversa
 • Hur du tar Depo - Provera
 • vad gör HPV ut ?
 • behandling av erektil dysfunktion med beteendeterapi
 • hur man ska behandla impotens med huskurer
 • Vad är polycystisk sjukdom ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com