orsakerna till tillfälliga impotens

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-17
Impotens är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas en manlig oförmåga att behålla en erektion som är tillfredsställande för normal sexuell aktivitet. Under 1990-talet och 2000-talet har det skett en push att ersätta termen impotens med mindre negativa klingande ordet " erektil dysfunktion ", eller helt enkelt ED . Medan ED kan vara ett bestående problem för många män , finns det många faktorer som kan orsaka tillfälliga perioder av impotens

. Trötthet

extrem fysisk trötthet är en möjlig orsak till tillfällig impotens . Efter lång fysisk ansträngning , till exempel en match , en lång fot ras som ett maratonlopp , eller annan utökad verksamhet , arbetar kroppen för att korrigera vätske- och salt obalanser i kroppen , vilket kan minska sexuell lust och förmåga att uppnå erektion . Uttorkning till följd av utökad träning även kan leda till tillfällig impotens .

emotionella tillstånd

emotionella och mentala tillstånd kan ha en djupgående inverkan på sexuell prestation , vilket leder till män för att bli impotent . Depression , sorg , tristess och ångest kan alla leda till impotens . Problem med en partner som olösta slagsmål eller andra källor till spänningar kan också orsaka ED . Ofta lösa problem och förändra sitt psykiska tillstånd kan leda till en snabb återföring av impotens .

alkoholmissbruk

Alkohol i stora mängder är en vanlig orsak till tillfällig impotens . Som man blir berusad , blir kroppen mindre känslig för yttre stimuli , och det blir svårare för en man att bli upphetsad och hålla fast vid ett erektion . Vanligtvis impotens orsakas av att dricka för mycket bleknar som den person Sobers upp , men pågående missbruk , t. ex. alkoholism , kan leda till på längre sikt nedskrivningar .

fysisk skada

En annan faktor som kan orsaka tillfälliga impotens är fysiska skador på genitalier. Ibland kan man återhämta sig från att träffas i ljumsken ganska snabbt , men effekterna kan pågå längre . Skador på ryggmärgen eller urinblåsan kan också leda till ED , och kirurgiska ingrepp som utförs i bäckenregionen , såsom prostatacancer kirurgi , kan också orsaka impotens .

Sjukdom

Att bli sjuk med valfritt antal virus , som influensa och vanlig förkylning, kan orsaka impotens . Medan kroppen bekämpar viruset kommer den att ha mindre energi att använda mot sexuell aktivitet. Symtom som tenderar att hämma sexuell aktivitet är hög feber och frossa . Normalt en lindrig förkylning där hosta , rinnande näsa och ont i halsen är det enda symtom kan också påverka sexuell hälsa .

Previous:nothing Next:inte behandling hjälpa till att göra herpes mindre smittsamt?

Relaterade artiklar


 • olika typer av preventivmedel
 • Hur får man HPV ?
 • hur man ska behandla cervicit
 • om impotens
 • hur man kan öka bröst hos män
 • olika former av över disk preventivmedel
 • var kan man få östrogen piller ?
 • hur man kan bli av blygd finnar & inåtväxta hårstrån
 • om VigRX
 • hur planen b piller fungerar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com