preventivmedel hormonella effekter

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-22
De flesta olika typer av preventivmedel kan sorteras in i två kategorier : " barriär " och " hormonell ". Det finns andra metoder såsom sterilisering (genom en vasektomi eller hysterektomi ) , tillbakadragande och enkla avhållsamhet . Hinder och hormonella typer är lättare än abstinens , inte som permanent som sterilisering och mer tillförlitliga än tillbakadragande. Hormonella preventivmedel har en fördel jämfört med barriärmetoder eftersom det inte bara används för att skydda mot graviditet , men för att underlätta mensvärk och reglera perioder . Dess brist är att den inte kan skydda mot sexuellt överförbara sjukdomar. Trots positiva , hormonella preventivmedel har andra brister , till exempel skadliga biverkningar som nämns i denna artikel och som bör beaktas och pratade om med din läkare innan du börjar medicin

The Ring

P- ringen ( även känd som NuvaRing ) är en mjuk , plastring placeras inuti slidan kanalen i 3 veckor i taget . Dess hormoner kan orsaka huvudvärk, illamående , ömma bröst och yrsel . Denna form av hormonella preventivmedel kan också ge biverkningar som mindre som spotting, och torra ögon till dem lika allvarlig som jäst infektioner och depression , enligt den amerikanska Graviditet Association .

Patch

p-plåster ser ut ett litet klistermärke och placeras direkt på huden , oftast i ett dolt område som var och en , under en vecka innan den ersätts. Denna form hormoner kan orsaka kräkningar, huvudvärk , yrsel , ömma bröst , och uppblåsthet , säger APA . Plåstret kan också ha bieffekt av jäst infektioner och depression .

P-piller

Den mest populära formen av hormonella preventivmedel, är p-piller tas oralt varje dag . Det finns två typer , en med bara progesteron , och en annan med östrogen och progesteron. Hormoner , liksom den tidigare , orsaka illamående, ömma bröst, huvudvärk och humörsvängningar , säger APA . Östrogen i kombinerade p-piller kan också orsaka viktökning . Blodpropp är en möjlighet , men det är en mycket sällsynt biverkan.

Injection

Beroende på vilken typ av hormonella injektion , detta tas en gång i månaden ( Lunelle ) , eller en gång var tredje månad ( Depo-Provera ) . Lunelle kan ha alla de vanliga biverkningar som beskrivs ovan , liksom allvarligare sådana , såsom blodproppar, hjärtinfarkt, stroke , sjukdomar i gallblåsan eller tumörer i levern , enligt APA . Depo-Provera är biverkningar inkluderar de vanligaste biverkningarna också , liksom akne , ångest , kramper , håravfall ( eller motsatsen , ökad tillväxt ) , och en minskad sexlust , säger APA .

Spiralen ( spiral )

En spiral är ett litet och T- form bit plast och sätts in i livmodern av läkare. Den har två typer : en progesteron och en koppar typ . Den progesteron Spiralen kan pågå upp till 5 år , men de hormoner den släpper kan leda till att vanliga illamående, yrsel, huvudvärk , ömhet i brösten och akne . De kan också orsaka bäcken smärtor , och öka sannolikheten för bäcken infektioner .

Previous:nothing Next:vad är meningen med provrörsbefruktning ?

Relaterade artiklar


 • hur abort piller fungerar
 • inte östrogen gör en man agera mer feminint ?
 • hur man kan öka kvinnors sexlust
 • hur man slutar ta pillren
 • hur många procent för att få klamydia när man använder en kondom under samlag ?
 • hur man kan undvika att få inflammation i lilla bäckenet
 • vad är std testförfarandet för män ?
 • när du ska ta CIALIS
 • Vad händer när du slutar ta Enzyte ?
 • Hur upprätthåller en cell i en mogen follikel i äggstocken homeostas ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com