skälen för tidig utlösning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-15
För tidig utlösning är ett gemensamt problem som inte anses som en äkta medicinskt tillstånd av den medicinska samfundet . Enligt WebMD , rapport 30 till 70 procent av de vuxna männen upplever för tidig utlösning under sin livstid . Även tidig utlösning är en subjektiv beskrivning , de flesta läkare är överens om att den definieras av en oförmåga att kontrollera utlösningen länge nog för att upprätthålla den sexuella behov av en eller båda parter . Orsaker till för tidig utlösning kan vara antingen fysiskt eller psykiskt , och det innebär inte nödvändigtvis en problematisk medicinskt tillstånd.

fysiska skäl för tidig utlösning

Eftersom sexuella processen är komplex och innefattar inte bara de sexuella organen , men hjärnan och nervsystemet också, den exakta fysiska mekanismen bakom för tidig ejakulation är svårt att isolera . Enligt Male Health Center , visar forskning på 1990-talet att bäckenbotten-muskulaturen var ibland överkänslig hos män som ofta får för tidig utlösning. Ämnena i studien visade sig vara mer känsliga för vibrerande stimulans av penis och bäcken vävnad . Serotonin och serotonin receptor webbplatser har också visat sig spela en nyckelroll i ejaculatorius kontroll . I en studie på möss vid universitetet i Nijmegen i Nederländerna , upptäckte forskarna att möss som behandlats med en serotonin blockerare var benägna att snabbare utlösning än obehandlade möss . Eftersom det är har konstaterats att antidepressiva medel som Prozac att agera på platser serotonin receptor kan orsaka fördröjd ejakulation , är vissa läkare använder antidepressiva läkemedel för att behandla för tidig utlösning.

psykologiska skäl för tidig utlösning

Eftersom det har redan fastställts att serotonin , som ansvarar för humör reglering , har en effekt på ejaculatorius kontroll , många psykologer teoretiserar att den manliga ejakulation svar kan påverkas av humör , stress och även barndomstrauma . Prestationsångest , ett tillstånd av psykisk agitation över sin sexuella förmåga , kan också bidra till för tidig utlösning. Enligt Medlibrary , i en studie år 1999 om unga gifta par , upptäckte forskarna att män har kortast tid utlösning hämning under honans mest fertila fasen , som visar att större biologisk bild av fortplantning kan vara inblandade i utlösning timing .

Medicinska orsaker

Enligt Blue Shield of Massachusetts , finns det några allvarliga medicinska tillstånd som kan orsaka för tidig utlösning som en biverkning eller symtom . Även RIT är är , kan tidig utlösning vara relaterade till multipel skleros , nervskador , neurologiska sjukdomar och bara några extremt känslig penis .

Missuppfattningar

För tidig utlösning är helt oberoende av hälsotillstånd erektil dysfunktion, för vilka det finns många läkemedel och andra behandlingsalternativ. De flesta fall av för tidig utlösning har inte en underliggande fysisk eller psykisk sjukdom , och kan betraktas som normalt om de inträffar sällan .

Lösa tidig utlösning

Eftersom många av orsakerna till tidig utlösning är oftast kopplade till humör och muskler kontroll , finns det flera saker du kan göra för att förhindra eller vända problemet . Både " stopp och start " tekniken-som innebär stimulans till den grad att nästan orgasm och sedan stoppa i 30 sekunder och upprepa-och klämma teknik-som innebär stopp älskog och klämma spetsen på penis tills upphetsningen avtar och sedan börja om-är rekommenderade av Blue Shield of Massachusetts som ett sätt att bygga muskler kontroll . De rekommenderar också att försöka kvinnan -på-topp position , eftersom det är mindre stressande för mannen och kan minska prestationsångest .

Previous:nothing Next:orsakerna till herpes

Relaterade artiklar


 • Kostnaden för preventivmetoder
 • vad är östrogenets roll ?
 • hur man hittar sin G-punkten
 • vad är orsakerna till smärta vid samlag ?
 • hur man hittar en kondom
 • vad är artificiell familjeplanering ?
 • hur man gör omvänd Kegel övningarna
 • första tecknen på hjälpmedel
 • hur man kan övervinna rädsla för allmänheten nakenhet
 • kompetens för att väga riskerna med att använda preventivmedel svampar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com