typer av familjeplaneringsmetoder

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-20
Familjen planerar som bäst fungerar för dig beror på flera faktorer . För kvinnor , deras ålder, hur många partner de har och om de röker spela en roll i beslutet , män som måste bestämma om de vill ha några fler barn när man överväger en vasektomi . Olika skeden av ditt liv kräver olika preventivmedel : Kondomer är nödvändiga för en högskolestudent som är med tillfälligt sex , men när han är gift , p-piller är ett säkrare alternativ om han har åtagit sig att monogami

Du behöver : .
3-månaders leverans av preventivmedel .

Avhållsamhet

Avhållsamhet är det enda preventivmedel som alltid kommer att förhindra en graviditet . Tonåringar och unga vuxna uppmuntras att avstå från sex inte bara på grund av risken för tanken, utan även på grund av de emotionella konsekvenser och möjligheten att ingå en sexuellt överförbar sjukdom .

avbrutet samlag

Bruket av en man ta bort hans penis från en kvinna innan han får utlösning kallas coitus interuptus eller återtagande . Denna metod är inte särskilt tillförlitliga : Några droppar av sperma som innehåller spermier brukar uppehålla sig innan orgasm , och mannen kan dra ut för sent .

Kondomer

En manlig kondom är en täckande som rullas över hans penis innan han går sin partner . En kvinnlig kondom är en påse in i en kvinnas slida före kön . Detta är den enda preventivmedel som skyddar mot både graviditet och smittspridning .

P-piller

P-piller innebära en kvinna att ta ett piller vid samma tidpunkt varje dag om hon har sex eller inte . Den p-piller innehåller hormonerna östrogen och gestagen , och är utformade för att förhindra att kvinnan från ägglossning . Kallas bara " p-piller , " de finns i en mängd olika hormonnivåer dosering och måste förskrivas av en praktiserande läkare .

Rhythm Method

Rytmen Metoden innebär att spåra vilka dagar en kvinna troligen kommer ägglossning och avstår från kön på den tiden . Denna metod , tillsammans med avhållsamhet , tolererat är av sådana religiösa samfund som katoliker . Även ägglossningen kan bättre förutses tack vare framsteg inom fertilitet medicin , finns det ingen garanti för att ett ägg är inte tillgänglig för befruktning på en dag som verkar " säkra . "

IUD

En spiral eller spiral , är ett objekt som måste monteras i en kvinnas livmoder av en praktiserande läkare . Enheten , som är formad som ett T , är täckt med ett hormon som kallas progesteron eller med koppar ledningar . Båda fungerar som en barriär som håller spermier från att nå ett ägg , men progesteron spiralen kan också stoppa ägglossningen eller göra att slemmet i livmoderhalsen att öka .

Kirurgi

Par som anser att deras Familjen är komplett kan välja en vasektomi ( män) eller äggledaroperation ( kvinnor) . I mannens fall är han steriliseras genom ett förfarande som eliminerar sin sperma leverans , kvinnor har sina äggledarna bundna av för att förhindra sperma från att nå ett ägg .

Previous:nothing Next:hur man kan öka sexlusten på din 60-talet

Relaterade artiklar


 • hur du definierar ditt kön
 • hur man ger ut feromoner
 • hur man odlar koreansk röd ginseng
 • hur man ska äta mat för att öka libido
 • Hur man vet om du är gravid på p-piller
 • om IUD preventivmedel
 • symptom på HPV hos män
 • libido mat
 • hur man använder hinder metoder för födelsekontroll
 • Vilka är biverkningarna av ExtenZe ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com