vad är Valtrex medicinen ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-17
Valtrex är ett läkemedel som används främst för att minska antalet utbrott av genital herpes , men det kan även användas för munsår och bältros inte relaterade till sexuellt överförbar sjukdom av genital herpes . Det finns ett antal doser och skäl att ta Valtrex piller , enligt tillverkarens hemsida

Varning

Valtrex botar inte herpes , eftersom det inte finns något botemedel mot denna STD , enligt Centers for Disease Control and Prevention . Genital herpes karakteriseras av smärtsamma sår på och runt bäckenområdet , och kan spridas till en partner även när det inte finns några symtom uppkommer . Valtrex är inte heller lämplig behandling för dem som lider av hiv /aids eller andra sjukdomar som äventyrar ett immunförsvar .

Valtrex för genital herpes

Valtrex för genital herpes kan användas antingen som daglig terapi eller utbrott kontroll , enligt till tillverkarens hemsida . De som tar Valtrex för daglig behandling gör det i hopp om att de inte kommer att ha ett herpesutbrott. Dock är sjukdomen fortfarande betraktas som en risk för andra , även om det inte finns några sår närvarande . Daglig behandling patienterna brukar ta 500 mg till 1 g Valtrex per dag . De som använder Valtrex när de har ett herpesutbrott brukar ta 500 mg per dag i tre dagar , och bör göra det inom 24 timmar efter deras symtom förekommer .

Valtrex för munsår

Valtrex också kan tas för munsår i munnen eller på läpparna , även om den inte är relaterad till STD herpes , enligt tillverkarens webbplats . Den rekommenderade dosen är två 500 mg tabletter tas med 12 timmars mellanrum under en enda dag . Långvarig användning av Valtrex för gemensamma munsår rekommenderas inte av tillverkaren .

Valtrex för Bältros

Bältros är en hud utbrott som liknar vattkoppor och betraktas inte som en STD , enligt CDC . Även bältros kan associeras med genital herpes och hiv /aids, hudåkomma kan uppstå utan någon uppenbar anledning. Valtrex kan tas för bältros , enligt tillverkarens webbplats . Den ordinerade dosen kan variera , men oftast patienten tar en 1 g Valtrex piller tre gånger dagligen i en vecka.

Eventuella biverkningar

Valtrex är som alla andra mediciner och har potential för biverkningar . Vanliga biverkningar är huvudvärk , illamående, kräkningar , magont , förkylningssymptom , halsont och yrsel , enligt tillverkarens webbplats . Om andnöd eller symtom på en allergisk reaktion såsom nässelfeber uppstår ska patienten omedelbart söka läkarvård .

Kostnad

Per 202C oförsäkrade patienter kunde räkna med att betala ca $ 225 för 30 500 mg Valtrex tabletter och om $ 365 för 30 1 g Valtrex tabletter . Försäkringsskydd av Valtrex och eventuella samarbete betalar bero på den individuella sjukförsäkring program . Den Valtrex tillverkarens webbplats har ofta kuponger för rabatterade Valtrex . Patient biståndsprogram för oförsäkrade patient som uppfyller sms riktlinjerna också erbjuds för att täcka kostnaderna för Valtrex .

Previous:nothing Next:orsakerna till tillfälliga impotens

Relaterade artiklar


 • hur anslutning till Mile High Club
 • hur man använder kondomer
 • Hur vet man att börja få bäcken tentor
 • hur man använder NuvaRing för födelsekontroll
 • hur du gör din tid börjar
 • herpes simplex 2 symtom
 • könssjukdomar och toalettsitsar
 • hur man använder Nuva ringen
 • Vad är surrogatmoderskap embryon ?
 • hur man använder hinder metoder för födelsekontroll
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com