vad är en penis implantat ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-09
Enligt Medicine News Today , lider en av tio män av erektionsproblem . Det är ett tillstånd som påverkar en människas förmåga att antingen få eller upprätthålla erektion före eller under samlag . Även om det finns behandlingar som är tillgängliga för detta tillstånd , t. ex. receptbelagda läkemedel och sexuell terapi , ibland dessa behandlingar inte är tillräckligt , det är när ett annat alternativ är nödvändig . Detta alternativ kommer i form av en penis implantat

Betydelse

en penis implantat är en anordning som opereras implanteras i penis . Beroende på vilken typ av implantat som valts , kan en människa kontroll när han har erektion eller hans penis kan bli något stel hela tiden . Ett implantat är en permanent lösning för erektil dysfunktion , och används även vid behandling av Peyronies sjukdom , ett tillstånd som orsakar penis att böja under samlag .

Typer

Det finns två typer av implantat man kan välja från , halvstyva och uppblåsbara . Den halvstyva är alltid fast , men det är tillräckligt flexibelt för att hållas mot kroppen för att dölja enheten samtidigt som penis att bända ut från kroppen för samlag . Den har färre delar vilket gör det mindre komplicerat att implantatet , lättare att ersätta , och det är risk för att misslyckas är lägre . Den uppblåsbara implantat är mer allmänt valt och är dyrare, men det ger en mer naturlig känsla eftersom erektion kan kontrolleras . Mannen kan blåsas implantatet när han vill ha samlag och tömma den när han är klar . Detta implantat minskar också risken för skador på insidan av penis eftersom det inte är en konstant erektion som orsakas av delarna . Detta är en mer komplicerad implantat dock, och har mer delar för att infoga . Den levereras i antingen två eller tre delar modellen .

Process

Om implantatet kirurgiskt implanteras , kommer läkaren att göra snitt under ollonet , vid basen på penis , eller i nedre buken , beroende på vilken typ av implantat mannen har valt och de delar som bifogats den . Han kommer att behöva sträcka vävnaden som fyller penisen med blod , vilket leder till en erektion att äga rum . Vid denna tid , väljer han rätt storlek implantatet och placerar den inuti penis . Om mannen har valt en tvådelad uppblåsbara enhet, kommer han opereras in enheten , pump och ventil i pungen. Om en tredelad uppblåsbara enhet har valts , kommer läkaren att sätta in och placera ytterligare ett stycke kallat en vätskebehållare under bukväggen . Alla snitt sedan sys .

Risker

Som med alla operationer finns det en risk för infektion . Men med detta förfarande , om mannen är i allmänhet god hälsa , är hans risk att utveckla en infektion relativt låga jämfört med situationen för en man som har ett tillstånd som diabetes . Om en man behöver en andra operation för att justera eller byta ut sin enhet dock hans risk att utveckla en infektion ökar , oavsett hans allmänna hälsotillstånd. Det finns en risk för felfunktion med penisimplantat också . Många av de nya implantaten verkar vara tillförlitliga , även om vissa av de halvstyva kan bryta ner , och några av de ventiler och pumpar i uppblåsbara implantat kan misslyckas . Om detta händer är operation behövs för att ersätta den felaktiga delarna .

Återhämtningstid

De flesta män får lämna sjukhuset 24 timmar efter operationen gjort men kan behöva fortsätta ta antibiotika under en angiven tidsperiod att förhindra att en infektion uppstår . Ungefär en månad efter operationen , kommer de att tillåtas att återuppta normal fysisk aktivitet , och samlag i allmänhet är tillåten inom fyra till sex veckor . Detta beror naturligtvis på vilken typ av implantat och hur väl webbplatsen har läkt .

Överväganden

Innan du väljer en penis implantat , finns det några saker du bör ta hänsyn till . Operationen är permanent , om du väljer att ha implantatet bort eller måste den tas bort på grund av infektion , kommer du inte har förmågan att få erektion igen . Det kan bli en minskad känsla i ollonet under samlaget , men detta kan lösas om man tar medicin för erektil dysfunktion efter implantationen . Storleken på din erektion kan vara lite mindre än den var innan operationen , och även om implantatet kommer att ge dig en erektion , det kommer inte att öka din känsla eller önskan .

Previous:nothing Next:Mirena spiral biverkningar

Relaterade artiklar


 • om NuvaRing biverkningar
 • vaginal torrhet behandlingar
 • hur man odlar koreansk röd ginseng
 • hur banken spermier
 • libido förlust hos kvinnor
 • Hur får man en penis implantat
 • biverkningar av preventivmedel yaz
 • om att älska
 • hur man undviker att vara enkel
 • allvarliga biverkningar av preventivmedel för tonårstjejer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com