vad är meningen med provrörsbefruktning ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-21
Provrörsbefruktning är en välkänd typ av reproduktion teknik . Det tillåter par att bli gravid utan att ha samlag . In vitro är en komplex vetenskaplig process som har varit tillgänglig för infertila par sedan 1978 . Ursprungligen tänkt barnet var kallad " provrörsbarn . " Detta är något exakt eftersom in vitro är en latinsk fras som betyder " i glas. " Provrörsbefruktning är en dyr förfarande och det finns ingen garanti att det kommer att fungera . Men ändå har producerat ett flertal friska barn över hela världen.

Process

" i glaset "en del av in vitro faktiskt sker i mitten av processen . Till att börja in vitro , är en kvinna ges hormoner för att styra henne ägglossning och att hitta sin mest fertila period . Vid denna tid , är äggceller opererats bort från hennes äggstockar . Äggen och spermierna placeras sedan i en glasskål . Denna rätt är sedan placeras i en inkubator i två till fem dagar . Om en eller flera ägg befruktas , då embryon transplanteras in i livmodern hos kvinnan som ska bära barnet till sikt.

Historia

Den första in vitro barn föddes i England 1978, till det första lyckade försöket befrukta ett ägg utanför livmodern inträffade 1973. Men när embryot har överförts till livmodern , överlevde bara några dagar . Först när forskarna började använda droger för att öka produktionen av ägg gjorde provrörsbefruktning blev riktigt lyckad .

Fördelar

In vitro är tillgänglig för infertila par , både homo-och heterosexuella , och att ensamstående kvinnor . Många fertilitetskliniker erbjuder nu spermadonation för in vitro- förfaranden . Andra kliniker erbjuder även äggdonation . Detta gör det möjligt för kvinnor som har gått igenom klimakteriet eller som är i sena 40-talet till 60 för att fortfarande föda . Även om dessa kvinnor inte kan få livsdugliga ägg vänster kan livmodern fortfarande fungerar och dessa äldre kvinnor blir gravida .

varningar

En av de viktigaste frågorna att använda provrörsbefruktning är chansen att flerbarnsfödsel . En annan viktig fråga med in vitro är biverkningar av de läkemedel som används för att stimulera äggstockarna . Läkare försöker befrukta så många ägg som möjligt för att förbättra chanserna för bara ett ägg blir befruktat . Men flera embryon leder till ökade hälsorisker för den gravida kvinnan och fostret . För tidigt födda och döda spädbarn finns möjligheter .

kostnader

Provrörsbefruktning är mycket dyr . En runda för förfarandet kostar någonstans från $ 10000 upp till $ 20,000 eller mer . Många faktorer avgör kostnader såsom tekniken kliniken använder , om ägg och /eller spermadonatorer används och eventuella hälsoproblem de blivande föräldrarna kan ha .

Previous:nothing Next:vanligaste herpes behandling

Relaterade artiklar


 • hur man hittar sin G-punkten
 • inte HPV orsakar pankreascancer ?
 • hur man använder kondomer
 • hur man använder Leas sköld för födelsekontroll
 • HPV symptom hos män
 • hur man berättar en kors byrå från en drag queen
 • biverkningar av den manliga preventivmedel skott
 • vitaminer som förbättrar en libido
 • hur man väljer avhållsamhet
 • STD symtom för män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com