vanligaste herpes behandling

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-21
Herpes är ett virus orsakas av herpes simplex 1 ( HSV -1) och 2 ( HSV-2 ) virusstammar . Denna sjukdom är sexuellt överförbara och det finns inget känt botemedel . Men det finns några effektiva behandlingsmetoder som hjälper till att kontrollera symtomen av herpesviruset , och lindra tillhörande smärta och obehag som uppstår under ett herpesutbrott

Transmission

Herpes överförs via saliv eller andra kroppsliga utsöndringar . Herpes simplex 1 och 2 är båda extremt smittsam och kan överföras via kyssar , oralsex och samlag . Man misstänker att minst 20 procent av den amerikanska befolkningen har herpes 1 -virus och över 50 procent har herpes 2 . Du kan inte säga genom att titta på någon om han har herpes .

herpes simplex 1

Herpes simplex 1 , som även kallas ett munsår, är en form av herpes som oftast presenterar på läpparna , i munnen eller på ansikte . Det verkar i form av en röd bula , som sedan bildar en serie av små blåsor . Dessa blåsor innehåller en vätska som innehåller herpesvirus . Blåsorna sprack , dränera och sedan bilda en sårskorpa . Herpes simplex 1 är smittsam före, under och efter ett utbrott .

Herpes simplex 2

Herpes simplex 2 är även känd som genital herpes . Denna form av viruset som händer under midjan och kan bilda på underlivet , skinkorna eller lårens insida . Herpes simplex 2 redovisas på samma sätt som herpes simplex 1 -virus , i att den bildar en bula , blåsa och sedan skorv . Denna form av viruset är också smittsam från före utseende ont , att efter att den har försvunnit helt från det drabbade området .

Undvikande

För att undvika överföring av herpesviruset är det nödvändigt att undvika all kontakt med alla som har ett öppet sår , utslag eller rodnad på läpparna , i munnen eller runt genitalier . Kondomer gör ett visst skydd mot virustransmission , men inte mycket , eftersom vätskor kan kontakta den omkringliggande huden under sex och orsaka viruset att sprida sig . Det har skett vissa bevis för att användningen av förtryck medicinering och kondomer är det mest effektiva för att förhindra spridningen av herpes virus .

oral behandling

Den vanligaste episodiskt typ av behandling mot herpes simplex 1 innebär att man använder Zovirax i både piller och grädde form . Om herpesskavet är på yttre läppar är Zovirax kräm ordineras ofta för att kontrollera symtomen . Pillren tas i början av symtomen och används dagligen under en period på 10 till 14 dagar i syfte att minska varaktigheten och svårighetsgraden av symptom i samband med uppkomsten av ett herpesutbrott. Over- the- counter munsår medicinering är också en vanlig och effektiv behandling för att bistå vid smärtlindring och klia kontroll .

Genital Behandling

Herpes simplex 2 episodisk behandling också inkluderar användning av Zovirax som en medicin som kan vidtas när symptom presentation . Eftersom symtom som klåda och domningar kan visas för det faktiska ont utvecklar , Zovirax kräm kan förskrivas och tillämpas för att undvika en fullständig utbrott . Dessutom piller fattas innan de första symtomen eller som en förebyggande åtgärd ofta kontrollera frekvensen och svårighetsgraden av utbrott .

bekämpande

Det har blivit allt vanligare att undertryckande behandlingar som skall användas i kampen mot herpes virus . Patienter kan ta mediciner varje dag och inte drabbas av några negativa biverkningar. Med dämpning behandling , återfall av viral utbrott är mindre vanliga och virusnivåer i blodet och kroppsvätskor är ofta reduceras till omätbara nivåer , vilket minskar chanserna för virustransmission . Både Famvir och Valtrex arbeta som suppressiv behandling medicinering . Det har varit en stor mängd bevis som stöder användning av både förebyggande och episodisk behandling metoder som övergripande bästa metoden för att behandla herpes viruset .

Previous:nothing Next:Vad är Kamagra för?

Relaterade artiklar


 • hur man sätter en kondom på
 • om STD testning
 • libido mat
 • hur man retas en kvinna
 • kan en STD överföras genom en toalettsits ?
 • hur man ska behandla impotens med huskurer
 • Hur du tar kontroll över din fertilitet
 • Hur Orexis arbete ?
 • hur man öva ratisundara position
 • HPV & strupcancer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com