Hur kan din mödomshinna sönder ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-17
Mödomshinnan är en bit av membranös vävnad som delvis blockerar ingången till slidan . Mödomshinnan är en traditionell symbol för oskuld , men i motsats till allmän uppfattning kan mödomshinna brytas i en mängd andra sätt än genom samlag . Denna artikel kommer att undersöka egenskaperna hos den hymen , hur det kan brytas och en del av historien och missuppfattningar kring denna traditionella markör av kyskhet och dygd

Identifiering

mödomshinnan är en tunn vävnad som täcker ( delvis och i varierande grad ) öppnandet av slidan . Hymens är kategoriserade enligt formen och omfattningen av de vaginala blockering . Till exempel utgör en ringformig mödomshinnan en nästan perfekt ring runt slidan . Däremot tar en tilltagande mödomshinna formen av en halvmåne . Andra typer kan vara imperforerad ( ingen öppning alls ) , cribriform ( många små öppningar ) , denticular ( påminner tänder ) och fimbriated ( helt oregelbunden öppning ) .

Historia

Historiskt var närvaron av en intakt mödomshinna ett tecken på oskuld . I vissa kulturer skulle före äktenskapet bruden ska undersökas för att fastställa att hennes mödomshinna var intakt . Om detta prov var orsak till allmänhetens hån och skam , och även kunna leda till tortyr eller avrättning . Tack och lov har de flesta kulturer utvecklats bortom denna barbariska behandling, men den missuppfattningen att en intakt mödomshinna likställer med oskulden är fortfarande oroväckande utbredd .

Missuppfattningar

mödomshinna är skadad vid samlag , men det är inte det enda sättet som det kan bli separerade . Idrottslig verksamhet kan orsaka brott på mödomshinnan , som kan införandet av en tampong eller onani . Olyckor och skador kan också orsaka mödomshinnan att bryta .

Effekter

Separation av mödomshinnan vanligen åtföljs av viss smärta och vissa blödning . Detta är helt normalt. I sällsynta fall har vissa kvinnor rapporterade inget obehag alls . En kvinna bör konsultera sin läkare om någon smärta eller blödning kvarstår efter en dag eller så .

Slutsats

Som synes finns det en mängd olika sätt mödomshinnan kan brytas i avsaknad av samlag . Medan en intakt mödomshinna indikerar oskuld , en som bryts inte nödvändigtvis tyda på motsatsen . Även uppfattningen att förlusten av mödomshinnan innebär förlusten av oskuld fortfarande kvar har vetenskapliga bevis motbevisat denna myt .

Previous:nothing Next:kroniska herpestecken

Relaterade artiklar


 • hur man får Plan B preventivmedel
 • Vad är Kamagra guld ?
 • preventivmedel hormonella effekter
 • hur man gör Kegel övningar utan upphandlande analsfinktern ?
 • hur man får testas för könssjukdomar
 • biverkningar av uthållighet rx
 • hur man gör afrodisiakum potions
 • hur komma ut som läkare
 • biverkningar av vazomyne
 • hur man kan anpassa till att vara en flicka när de vill vara en kille
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com