Pro & nackdelar med preventivmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-08
Många typer av preventivmedel är i bruk idag . De sträcker sig från spiral till kondomer . Många människor använder dem utan ordentlig kunskap om de risker som kan vara inblandade

Preventivmedel Typer

Preventivmedel finns några metoder som används för att förhindra graviditet. Vissa preventivmedel också förhindra och sexuellt överförbara sjukdomar , eller könssjukdomar . De huvudsakliga två typer av preventivmedel att många förlitar sig på är kondomer och p-piller . Däremot kan andra användas . De flesta preventivmetoder komma med sina bra och dåliga sidor .

Andra former är Nuva-Ring , Ortho-EVRA-plåster , Depro Shot och spermiedödande medel .

Fördelar

Det finns många proffsen att använda p-piller . Preventivmedel som kondomer skyddar mot graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar medan tabletten skyddar mot graviditet och håller kvinnans cykel regelbundet . Vissa kan även hjälpa till med akne .

Nuva-ringen är preventivmedel som används av kvinnor . Det är en ring som sätts in i slidan . Det måste bytas var tredje vecka . Den sänder ut en låg dos av hormoner på en kontinuerlig basis. Det hjälper också med mensvärk och stör inte kärlek att göra .

Orth-EVRA-plåster är ett hormon plåster placeras på höften . Det måste endast bytas en gång i veckan , och det finns inte oroar sig för att ta ett piller varje dag eller skydd mot graviditet .

Depro Shot är en injektion tas var tredje månad . När många kvinnor att börja ta dessa bilder de slutar vanligtvis med en cykel. När injektionen stoppas , cykeln avkastning . Det hjälper också att skydda mot livmodercancer .

Sist spermiedödande är en bra form av preventivmedel . De är ett billigt preventivmedel . De är stolpiller sätts in i slidan före samlag . Spermacide dödar spermierna , och gör att eventuella graviditet .

Nackdelar

Många preventivmedel inte skyddar mot könssjukdomar . När du tar p-piller , , Nuva-ring , Ortho-EVRA-plåster och The Depo Shot bör kondom alltid användas . Kondomer är inte helt pålitlig under kärlek att göra heller . De kan ibland gå sönder eller läckage som orsakar en oönskad graviditet , eller ännu värre, en STD som inte kan botas .

p-piller, plåster och ring kräver recept eller besök kontoret till din gynekolog . Några måste vara i en kvinnas systemet i minst ett par veckor innan de börjar fungera .

Spermiedödande medel är inte alltid effektiva . De måste sättas in åtminstone 10 till 20 minuter före samlag . De är oftast i ca en timme och måste läggas på igen. Vissa kvinnor kan vara allergisk mot spermiedödande medel , vilket gör kön omöjligt .

andra hälsorisker

Många av dessa preventivmetoder medför allvarliga hälsorisker också. För preventivmedel som piller , plåster , sköt och ring som använder hormoner , kan problem uppstå . Några av dessa riskfaktorer är viktökning , huvudvärk , blodproppar och stroke .

Kvinnor som är över 30 år och rök löper större risk att drabbas av dessa stora risker .

Överväganden

Ett antal av dessa piller , när den används på rätt sätt , kommer att fungera. Många kan förebygga oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar , speciellt om dessa metoder kombineras med kondom . Allvarliga hälsoproblem kan uppstå och bör diskuteras med en läkare för att avgöra vilken som är rätt för dig .

Previous:nothing Next:vanliga biverkningar av preventivmedel

Relaterade artiklar


 • veta om du går igenom klimakteriet
 • hur man använder Depo - Provera shot för födelsekontroll
 • naturläkemedel för erektil dysfunktion
 • hur man använder glidmedel
 • hur man blir super varm och ser rik på en sommar
 • Hur testar man för könssjukdomar ?
 • hur du döljer maskulina drag
 • hur man klä av sig sensuellt att utföra förspel
 • hur ska kissable
 • hur man ska behandla en allergisk reaktion mot smörjmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com