Sign & symtom på herpes

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-22
Herpes simplex virus , även känd som HSV , är ett virus som det inte finns inget känt botemedel . Detta virus har bosatt sig i nerven ganglier antingen vid basen av ryggraden eller skallbasen , och cykler mellan att vara vilande och aktiva . När aktiv , producerar viruset smärtsamma symptom och kan vara mycket smittsam . Det finns två typer av herpesvirus-HSV- 1 och HSV-2 . HSV -1-virus som allmänt betraktas som "ofarliga " och är känd för att orsaka munsår som visas på munnen . Däremot kan HSV- 1 också överföras till underlivet om viruset är aktivt . HSV- 2 är känd för att orsaka genital herpes på grund av sin preferens för vistelse vid basen av ryggraden , men det kan också orsaka munsår . Det DNA av de två virus är nästan omöjlig att skilja och som antingen virus kan orsaka ett utbrott på könsorganen , bör inte heller betraktas lätt

Sår

Det mest smärtsamma och uppenbara symptom på en herpesinfektion är irriterad sår . Om viruset är bosatt i nervcellernas ganglier vid basen av hjärnan , detta visar som ett munsår . När viruset är bosatt på basen av ryggraden , får sår visar sig på anus , skinkor , penis , vulva , vagina eller cervix . Dessa sår kan initialt likna insektsbett , finnar eller rakning irritation . De bildar sedan till blåsor som bryter , skabb över och slutligen läka . De sår inte visas med alla utbrott , vilket gör det viktigt att informera sexualpartner på villkoret att viruset kan vara utgjutelse asymptotiskt .

influensaliknande symtom

som vanligtvis finns vid den första utbrottet , symptom som liknar influensa kan följa uppkomsten av herpesviruset . Detta kan omfatta feber , värk , ledvärk och smärta i nedre ryggen . Lymfkörtlar kan svullna , särskilt lymfknutor ljumskarna . Dessa symtom kan uppträda vid det första utbrottet enda , eller visas med varje gång viruset blir aktivt , beroende på patienten. Eftersom dessa symtom är så nära att av influensa , är de ofta förbises vid den tidpunkt och det är först senare , efter ytterligare symptom , att de är kopplade till herpes .

Prodromal tecken

Ofta kommer prodromalsymtom förebådar ett utbrott . Dessa symtom kan bestå av en klåda , sveda eller stickningar i området på väg att drabbas av sår . Prodromalsymtom kan kvarstå genom längden på utbrottet . De kan vara mycket mild , så med influensaliknande symtom , kan de inte knytas till ett herpesutbrott förrän senare , särskilt i samband med en första utbrott . Prodromalsymtom får inte förekomma i samtliga fall av herpes .

urinering Smärta

I både manliga och kvinnliga som lider av herpes, kan smärta vid urinering medfölja ett utbrott . Det kan orsakas av svullnad och irritation i lymfkörtlar eller av utbrottet av herpes sår . Detta symptom kan vara ett tidigt tecken symptom , som förekommer i förväg av ett utbrott , eller det kan medfölja utbrottet själv . I fråga om en prodromala symptom , är det lätt att blanda ihop detta tecken med mer vanliga tillstånd som urinvägsinfektion eller jäst infektioner.

Upprepning

Eftersom det finns inget känt botemedel för herpes , viruset återstår vilande i någon av dessa nerv ganglier , och återkommande utbrott är ett symptom på sjukdomen. Utbrott som följer den ursprungliga utbrottet tenderar att vara mindre allvarliga och kortare löptid än det ursprungliga utbrottet . De får inte inledas genom något annat symtom . Det finns ingen känd metod för att förutsäga en återkommande utbrott och fler utbrott kan utlösas av flera faktorer, inklusive stress . HSV-2 är mer sannolikt att orsaka återkommande utbrott än HSV-1 .

Previous:nothing Next:historien om preventivmedel

Relaterade artiklar


 • livsmedel som ökar spermier
 • hur man kan förebygga sekundär infertilitet
 • biverkningar av preventivmedel yaz
 • hur man använder avhållsamhet som en form som preventivmedel
 • om HPV grädde behandlingar
 • Vilka tillbehör kan jag få från Enzyte ?
 • hur man förblir avhållsamma fram till äktenskapet
 • hur man kan bota vaginal vårtor
 • HPV symtom och behandling
 • humant papillomvirus symptom hos män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com