är det svårt att bli gravid efter preventivmedel ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-18
Att uppnå graviditet efter preventivmedel kan vara väldigt lätt eller mycket svårt . Detta beror på typ av preventivmedel du använder . Vissa metoder för födelsekontroll har absolut ingen effekt på din förmåga att bli gravida. Andra metoder inte bara öka din förmåga att bli gravid , men de faktiskt ökar dina chanser att ha multiplar

tänka ut efter kondomanvändning

kondom har absolut ingen effekt på dina chanser att bli gravid en baby . Om du inte är reproduktivt utmanas-och ha oskyddat sex på eller runt ägglossningen tid-du kan bli gravid . Om du plötsligt slutar använda kondom eller någon form av preventivmedel , behandla dig själv som om du redan är gravid . Avstå från alkohol . Äta hälsosamt och öka ditt intag av folsyra för att främja en hälsosam graviditet .

graviditet efter spiral

En spiral är en liten T-formad anordning som placeras inne i livmodern . Det finns två varianter av spiral tillgängliga . Dessa är de koppar spiralen och hormon spiral . Båda är effektiva former av preventivmedel . Det finns risker förknippade med IUD som kan uppstå och göra det svårt för en kvinna att bli gravid efter borttagning. En kopparspiral kan punktera livmoderväggen . Detta gör det inte svårt att bli gravid , men det gör det svårt att upprätthålla en graviditet . En annan risk med spiral är livmodern ärrbildning . Detta gör det svårt för ett embryo till implantatet sig på livmoderväggen , och det kan resultera i ett missfall . Men om inget av det inte finns några skador från spiralen bör ett par har inga större problem att bli gravida än de gjorde innan placeringen av spiral.

graviditet efter Depo Provera

Depo Provera är ett progesteron endast skott som ges var tredje månad för att förhindra graviditet . Den progesteron förhindrar ägglossning , och det gör att livmoderhalsen vilket hindrar spermier från att resa in i den kvinnliga reproduktionsorganen . Om en kvinna bestämmer sig för att sluta ta emot den Depo Provera skott , kan det ta mellan 6 och 18 månader för fertilitet att återvända .

graviditet efter p-piller

Det finns olika former av p-piller på marknaden i dag. Varje form av p-piller förhindrar ägglossning och simulerar graviditet i livmodern . Det är viktigt att en kvinna tar p-piller inte sluta ta det abrupt . Detta kan resultera i en tung period , och flera ägg får släppas ut från äggstockarna på en gång . Om detta skulle inträffa-och kvinnan är sexuellt aktiva-möjligheten för flerbörd ökar dramatiskt

Graviditet efter att plåstret

p-plåster släpper samma hormoner som p-piller . De hormoner absorberas genom huden och utföra samma åtgärder på den kvinnliga kroppen som p-piller gör . Därför chanser att bli gravid är exakt samma.

Previous:nothing Next:hur man kan bota genitala vårtor hos män

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar en läkare gör en STD -test?
 • hur man väljer rep att använda i träldom
 • Hur du tar Depo - Provera
 • växtbaserade metoder för att öka kvinnors sexlust
 • Hur fungerar paragard spiralen arbete ?
 • Vad är p-piller gjorda av ?
 • hur man handskas med infertilitet
 • vad är Enzyte ?
 • orto tricyclen biverkningar
 • hur man använder rak jackor i träldom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com