Vad kan orsaka förlust av en erektion ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-07
Förlusten av en erektion , eller oförmågan att behålla en erektion tillfredsställande för sexuell aktivitet. är känt som impotens eller erektil dysfunktion ( ED ). Även om det är naturligt för en erektion att blekna efter klimax eller som svar på minskad stimulering , kan en mängd andra faktorer orsaka förlust av erektion trots sexuell attraktion och stimulans

Mood

Den kanske vanligaste orsaken till plötslig förlust av en erektion hos män som annars inte drabbas av ED på regelbunden basis är en plötslig förändring av humör . Om något händer som förändrar en människas humör , får han inte längre känner för att ha sex , och hans erektion kan blekna . Till exempel kan förlusten av en erektion förekomma om en partner säger något som att mannen inte gillar eller oenighet uppstår under sexuell aktivitet. Oförutsedda avbrott eller störningar från stress eller ångest kan också hämma erektioner .

fysiskt trauma

Alla fysiska trauman till en mans genitalier kan orsaka förlust av en erektion . Trubbigt våld till könsorganen kan orsaka extrem smärta och kommer sannolikt att leda till förlust av en erektion . Oavsiktlig nötning , nötning eller böjning av penis kan också orsaka smärta och leda till en förlust av sexuell lust och erektion . Använda rätt smörjning vid sexuell aktivitet kan bidra till att begränsa oavsiktlig skada .

hjärthälsa

En erektion är möjligt genom blodflödet kraftigt till en mans könsorgan . När blodflödet är begränsad eller svag , kan kvaliteten på erektionen påverkas, vilket kan resultera i en oförmåga att behålla en erektion. Cirkulationsproblem, såsom hjärtsjukdomar , igensatt blodkärl och diabetes är faktorer som kan orsaka ED . Fetma är också kopplad till ökade nivåer av ED , eftersom det försvagar styrkan i blodflödet . Blir mer fit och stärker hjärtat kan lindra impotens.

Alkohol

En annan vanlig orsak till ED är alkoholkonsumtion . Konsumerar stora mängder alkohol på en gång kommer sannolikt att leda till tillfälliga ED . Eftersom alkohol inte absorberas i blodet omedelbart , kan en människa ha möjlighet att initialt få en erektion , men det kan blekna i kvalitet över tid . Alkoholmissbruk över längre perioder är också kopplat till utveckling av kronisk ED .

Ålder

Ålder är en av de främsta riskfaktorerna för utveckling av ED . Med tiden testosteron nivån i en mans kropp bleknar , vilket minskar sexlusten och förmåga att uppnå och behålla erektion . Dessutom leder ålderdomen ofta till andra riskfaktorer såsom högre kolesterol och vikt och låg fysisk kondition . Det är mycket vanligt att någon människa över 50 år att uppleva ED , även när han är relativt frisk .

Previous:nothing Next:biverkningar av trinessa preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur du håller din privata delar rena
 • Hur man använder en desensibilisering smörjmedel
 • proteser kontra implantat
 • Hur symtom på gonorré och genital herpes skiljer sig män ?
 • christian preventivmetoder
 • när du ska ta uthållighet rx
 • För fertilitet piller via mail
 • hur man anta feminina drag
 • Vad gör Extagen till din kropp ?
 • Vilka vitaminer bör män ta för fertiliteten ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com