Vilka är biverkningarna av att stoppa preventivmedel ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-04
P-piller är en typ av p-piller som använder en regim av hormonella piller som släpper ut gulkroppshormon eller en kombination av progestin och östrogen för att förhindra att kvinnans äggstockar från utsättning av ägg varje månad . Stoppa användningen av p-piller har flera möjliga biverkningar , bortsett från de uppenbara effekten att kvinnan kommer att bli mycket mer fruktbar . Några av biverkningarna är helt enkelt för återföring av biverkningar som orsakas av att ta piller i första hand

Post-Pill Amenorré

Post-piller amenorré är en vanlig biverkning av att sluta preventivmedel , som definieras som onormalt lång tid mellan perioder . Det tar kroppen tid att återuppta produktionen normal hormonproduktion efter avslutad användning av p-piller , vilket kan betyda flera extra veckor eller månader passera innan den första perioden kommer efter att sluta . I vissa fall kan det ta mer än tre månader i perioder för att fortsätta.

Nedstämdhet

En annan vanlig biverkning av att sluta p-piller är en ökning vresighet och svårighetsgraden av menstruationscykeln relaterade effekter . Många kvinnor upplever depression , irritabilitet eller sorg efter avslutad preventivmedel . Detta kan leda till känslor av ångest , och även gråta över mycket små saker eller någon uppenbar anledning . Kramper och huvudvärk är troligen att öka i svårighetsgrad som perioder återupptas .

Complexion

Vissa p-piller få till följd att minska oiliness av hud och akne . När du slutar att använda piller , är det motsatt effekt gemensamma , huden kan bli mycket mer fet och finnar kan öka i antal och svårighetsgrad . Finnar och huden oiliness kan även bli ett problem för kvinnor som aldrig haft betydande problem med sin hud i det förflutna .

Sex Drive

En möjlig positiv bieffekt av att stoppa preventivmedel är en ökning av sexlusten . En kvinnas sexlust beror till stor del hennes hormonella cykel och fertilitet nivå . När en kvinna är mest fertil , är hennes sexlust oftast på topp . P-piller hämmar fertiliteten och kan därför begränsa sexlust . Eftersom många kvinnor gå ut p-piller att ha barn , ökad sexlust är en viktig fördel .

Förutsägbarhet av Perioder

En annan bieffekt av att stoppa preventivmedel är att perioder sannolikt kommer att bli mindre förutsägbar. P-piller tenderar att reglera menstruationscykeln , så att perioder förekommer på i huvudsak samma gång var fjärde vecka . Utan konstant frisättning av hormoner från p-piller , kan kroppen ha perioder som är kortare eller längre . Detta kan vara frustrerande för kvinnor som går med p-piller i ett försök att bli gravida.

Previous:nothing Next:symptom när man slutar ta p-piller

Relaterade artiklar


 • hur de ska följa nakenhet etikett på ett spa
 • Hur överför du herpes ?
 • orsakerna till tillfälliga impotens
 • naturläkemedel för erektil dysfunktion
 • hur man startar ett program våldtäkt medvetenheten i skolan
 • hur man köper kondomer diskret
 • hur man gör en menstruationscykel komma snabbare
 • Hur sker HPV -infektion ?
 • hur man får HPV -vaccin
 • Hur man laddar ner offentlig nakenhet bilder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com