Vilka är de behandlingar för herpes under graviditeten ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-04
Medan 20 till 25 procent av gravida kvinnor har genital herpes , mindre än 0,1 procent av barn kontakta smitta från sin mor , vilket gör risken för neonatal herpes extremt minut . En kvinna med herpes kan fortfarande drabbas av utbrott under sin graviditet , men den traditionella metoden att behandla sjukdomen genom muntliga suppressiv behandling är anställd endast under vissa omständigheter

Vad är Herpes ?

Herpes är en sjukdom som orsakas av herpes simplex virus (HSV ) , som skickas in i kroppen genom sprickor i huden eller slemhinnan . Sexuella kontakter är det vanligaste sättet att viruset sprids . Symtom på herpes kännetecknas av vulkanen skador-små grupper av blåsor-som så småningom bryter , skabb över och läka . Hos kvinnor kan dessa förekomma i slidan och dess omgivningar, skinkor , anus och även livmoderhalsen . Samtidigt som smittats med HSV kan vara symptomfri i flera år , är det första utbrottet av herpes oftast värst , med en andra utbrott av lesioner överlappning med de nästan-läkt blåsor på första utbrottet . Det finns inget botemedel mot herpes , men det finns flera orala läkemedel som kan förhindra frekventa utbrott . Enligt Centers for Disease Control , påverkar genital herpes mer än en femtedel av befolkningen-omkring 45 miljoner människor-och är mer sannolikt att ses hos kvinnor än män . Vuxna i åldern 20 till 29 är dubbelt så stor risk att få genital herpes .

Hur farligt är herpes under graviditeten ?

Kvinnor med en lång historia av herpes ( sex år eller längre) har endast en 1 i 5. 500 chans att sprida sjukdomen till sitt barn under förlossningen. Detta beror på att kvinnor som har haft sjukdomen under lång tid har utvecklat vissa antikroppar mot viruset som hjälper barnet från att förvärva det under förlossningen , även om det är asymtomatiskt utsöndring av virus i förlossningskanalen . Likaså kvinnor som kontrakt herpes under de två första trimestern har även möjlighet att bygga upp dessa antikroppar. Men det är herpes mest farliga när det är kontrakterade under sista trimestern av graviditeten , eftersom viruset är i färd med serokonversion och även asymtomatisk utsöndring av virus i förlossningskanalen utgör en risk för en ny baby . Detta är också tiden då herpes utbrott är de mest virulenta och dröjande . Kvinnor som kontrakt herpes under sista trimestern av graviditeten har en 30 till 50 procent chans att passera infektionen till deras barn .

När är bekämpande behandling nödvändig ?

Den amerikanska Food and Drug Administration inte godkänner läkemedel såsom som aciklovir , Valacyclovir och famiciclovir som normalt skulle ordineras om kvinnan inte var gravid , även om utbrotten är mycket oftare, kommer aciklovir ibland ordineras . Men kvinnor som drabbas herpes under den sista trimestern av graviditeten-de som löper störst risk för överföring av sjukdomen till sina barn-är kandidater för oral suppressiv behandling . Mayo Clinic meddelar att under dessa omständigheter traditionella läkemedelsbehandling användas från 36 veckor till leverans .

Herpes symtomlindring

Eftersom oral läkemedelsbehandling för herpes är i allmänhet inte rekommenderas under graviditet , måste en kvinna finna sätt att lindra symtomen snarare än att behandla sjukdomen . Mayo Clinic rekommenderar vissa metoder för att minska symtom , som inkluderar bar bomull underkläder och löst sittande kläder , samt bad könsorganen med varmt vatten efter urinering . Ett torkmedel , t. ex. majsstärkelse , ibland till hjälp när de appliceras på könsorganen medan blötläggning i badkaret . En fuktig svart te påse tillämpas på det smittade området kan minska symtom , som kan tillämpningen av is påsar . En gravid kvinna med en aktiv herpes utbrott kanske vill undvika samlag , eftersom friktionen förvärrar området infektion . Att hålla det infekterade området rent och torrt är nyckeln till assuaging symtom på herpes utbrott när som helst-inte bara under graviditeten

Herpes vid tidpunkten för leverans

eftersom risken för herpes överförs till barnet sker under förlossningen. Vissa försiktighetsåtgärder vidtas . American College i obstetrik och gynekologi ( ACOG ) rekommenderar vaginal förlossning om en kvinna har inga aktiva lesioner , eftersom risken för ett barn att insjukna från asymtomatiska kasta är mycket sällsynt. Enligt Mayo Clinic , om mamman upplever ett utbrott vid leverans är ett kejsarsnitt utförs . Dessutom kan användningen av hårbotten elektroder som mäter barnets hjärtfrekvens skulle undvikas, eftersom dessa lämna små punkteringar i barnets hud som fungerar som ingångar för herpesviruset .

Previous:nothing Next:om paragard

Relaterade artiklar


 • stadier av kvinnlig genital herpes
 • psykogen ED holistisk behandling
 • hur man väljer en spermabank
 • definition av feromoner
 • hur man söka vård efter att du har datum våldtagen
 • symptom på HPV hos män
 • hur man använder en kvinnlig kondom
 • skälen för tidig utlösning
 • typer av HPV som orsakar vårtor
 • vad är effekterna av att stoppa preventivmedel ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com