Vilka är nackdelarna med intrauterin preventivmedel ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-09
Bestämma vilken form av preventivmedel att använda är en otroligt personlig och intrikata beslut . Det är viktigt att du väljer ett alternativ som du kan vara bekväm med , att du kommer att ha råd , att du kommer att kunna använda tillförlitliga , och viktigast , det alternativ som bäst passar med din livsstil . Alla alternativ har för-och nackdelar , men många kvinnor dras till alternativ som inte kräver daglig användning. Intrauterin preventivmedel , vilket är ett preventivmedel som satts av din läkare in i livmodern , används ofta av kvinnan som vill ha frihet från den dagliga rutinen att minnas sina preventivmedel , men det är bekvämlighet kommer inte utan nackdelar .

Oregelbundna Mentrual Perioder

Användning av spiralen kan ge oregelbundna menstruationscykler. För vissa kvinnor varar detta endast för de första månadernas användning , medan det för andra är det en vanlig problem . Om du gillar att försäkra en månatlig cykel du kanske inte vill använda en spiral. Fundera på om olägenheter i oregelbundna perioder överväger fördelarna med att inte behöva komma ihåg piller på en vecka , eller dagligen .

risk för infektion

Det finns en liten ökad risk för infektioner i samband med användning av en intrauterin spiral . Svårighetsgraden av infektionen kan vara allt från lätt irritation , till ett livshotande tillstånd , så även om förekomsten av infektion är relativt sällsynta , är det en viktig risk att notera .

Graviditetskomplikationer

Om din spiral misslyckas , och du blev gravid , skulle du behöva söka akut vård omedelbart eftersom du inte skulle kunna fortsätta graviditeten . Medan detta är ovanligt , är det viktigt innan du väljer en Intrauterint , att du är medveten om denna möjlighet , och bekväma med de åtgärder som kan behöva vidtas för att skydda din reproduktiv hälsa .

Perforering

Enheten kunde gå genom väggen i livmodern , vilket kan orsaka framtida infertilitet eller komplikationer under graviditeten . Perforation kan kräva operation , vilket skulle innebära en återhämtningsperiod . Detta kan vara en otroligt smärtsam komplikation .

mer invasiv än andra metoder

spiraler är de mest invasiva form av preventivmedel kort av kirurgisk förändring . Du behöver en läkare för att implantatet enheten och kramper , yrsel och matthet är vanliga under förfarandet för att infoga enheten . Du kommer också behöva en läkare för att ta bort enheten när den behöver bytas , eller ska du bestämma att du inte längre vill använda preventivmedel .

Varning

En Intrauterint ger inget skydd mot könssjukdomar . Det är viktigt att komma ihåg att din Intrauterint bara skyddar mot graviditet .

många kvinnor avråds spiraler

Slutligen spiraler rekommenderas endast för användning hos kvinnor som redan har haft ett barn . Kvinnor som upplever andra fördelar från sin hormonella preventivmedel , såsom humör reglering , eller förbättrade hudåkomma kommer inte att uppleva dessa fördelar med en spiral . Du måste ha enheten bort innan du kan bli gravid .

Previous:nothing Next:vad är lavitra ?

Relaterade artiklar


 • hur påverkar nakenhet mänskligt beteende ?
 • När ska man börja ta Lamaze klasserna
 • hur man gör en menstruationscykel komma snabbare
 • Hur man använder en kegelmaster
 • symptom på HPV hos kvinnor
 • om provigro biverkningar
 • som kondomer är bäst för stimulering ?
 • hur att komma ut som hbt-
 • vad är std testförfarandet för män ?
 • hur man kan sänka FSH-nivåer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com