abstinenssymtom av p-piller

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-28
P-piller är ett oralt preventivmedel som fungerar genom att hindra en kvinnans äggstockar från utsättning av ett ägg under sin normala månatliga menstruationscykeln . P-piller består av en regim av piller som måste tas med jämna mellanrum , vanligtvis dagligen , för att frigöra hormoner i kvinnans kropp som förändrar hennes normala fertilitet . Efter en kvinnas kropp blir van vid den konstgjorda hormoner , kan det finnas olika abstinensbesvär och biverkningar när preventivmedel användande stoppas

Brist på fertilitet

Medan punkt av p-piller är att förmå en brist på fertilitet , avslutar preventivmedel kan också leda till perioder av liten eller ingen fertilitet . Många kvinnor slutar preventivmedel i syfte att bilda familj , men till slut lider av post-piller amenorré , ett tillstånd där kvinnan inte får en tid för många veckor eller månader . Det är normalt för perioder för att ta en månad eller två återgå till sitt normala mönster , men för vissa kvinnor kan det ta mycket längre tid .

Oförutsägbar Perioder

En av fördelarna med p-piller är att de reglerar menstruationscykeln , Vilket gör det mycket förutsägbara . Efter preventivmedel upphört perioder varierar sannolikt mycket mer i längd , vilket kan vara frustrerande , särskilt om kvinnor försöker bli gravid . Svårighetsgraden av cykeln relaterade symtom är också sannolikt att öka , såsom kramper och huvudvärk .

Acne

Vissa p-piller marknadsförs som hjälper till att klara upp akne . Eftersom akne framkallas i hög grad av hormonella chanser under puberteten och tonåren kan de hormoner som frigörs i piller har en betydande inverkan på skador . En vanlig effekt att stoppa preventivmedel är en ökning oiliness av hud och hår , speciellt på ansiktet . Detta leder ofta till akne utbrott , även för kvinnor som inte har mycket acne innan de börjar ta preventivmedel .

humörsvängningar

Humörsvängningar är en annan vanlig biverkning av att stoppa preventivmedel . Många kvinnor upplever en ökning av lynnighet , eller känner oförklarligt ledsen eller deprimerad , och mitt rop för liten eller ingen anledning . En ökad irritabilitet och känslor av irritation också kan resultera från att stoppa preventivmedel .

Libido

En vanlig biverkning av att stoppa använda preventivmedel som anses vara positivt av många kvinnor är en ökning av libido . Kvinnor tenderar att ha de mest sexuell lust när de är som mest fertil , men när fertiliteten minskar med hormonerna i p-piller kan hämma sexlusten .

Previous:nothing Next:Hur du tar fertilitet piller för att hjälpa befruktning

Relaterade artiklar


 • olika typer av p-piller
 • vad är Astroglide ?
 • vad är Enzyte för?
 • biverkningar av Yasmin preventivmedel
 • HPV symptom hos män
 • biverkningar av preventivmedel
 • hur man får dagen- efter-piller
 • typer av herpes utbrott
 • Definitionen av p-piller
 • hur platsen tecken på ägglossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com