ålder krävs för att köpa p-piller

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-09
P-piller är en form av preventivmedel där kvinnor förhindra graviditet genom att ta innehållande hormoner piller . De flesta p-piller är tillgängliga genom recept , även om akuta preventivmedel piller är tillgängliga över disk . Kvinnor som börjar sexuell aktivitet i tidig ålder måste vara medvetna om sina preventivmedel alternativ, och dem som är äldre kan njuta av bekvämligheten med p-piller

Definition

P-piller är piller som hindrar en kvinna från att bli gravid . De innehåller hormoner som förhindrar att en kvinnas kropp från att ge ut ett ägg . Eftersom det inte finns något ägg , kan det inte finnas någon befruktning eller graviditet . Piller är effektiva för alla kvinnliga så fort hon är gammal nog att börja mens , vilket innebär att hennes kropp släpper ägg , och de kan användas igenom klimakteriet . De anses vara en muntlig form av preventivmedel , eftersom de intas via munnen snarare än beroende på någon typ av fysisk eller kemisk barriär för att förhindra graviditet .

Typer

Traditionella p-piller innehåller hormoner och tas dagligen för att förhindra graviditet . Om de tas på rätt sätt kan deras effektivitet räntan upp till 99 procent . Dagen-efter- piller är en " nödsituation " typ av preventivmedel som innehåller levonorgestrel , ett hormon som även används i många traditionella p-piller . Men levererar de en större dos . Hellre än att tas dagligen , de tas inom 72 timmar efter oskyddat samlag . Båda typerna kan användas av kvinnor i alla åldrar , så länge de är fertila och menstruation .

Effektivitet

När traditionella p-piller tas regelbundet och korrekt sätt, deras effektivitet att förhindra graviditet är upp till 99 procent . Dagen-efter- piller är mindre effektiva än vanliga p-piller . Deras effektivitet räntan är upp till 89 procent om den tas inom 72 timmar , men deras effektivitet ökar om de tas tidigare. En kvinnas ålder har ingen effekt på vare piller effektivitet .

Tillgänglighet

Det finns inte någon åldersgräns traditionella p-piller . De är tillgängliga för alla kvinna från den tid hon når könsmognad . Hon har helt enkelt att hitta en läkare att förskriva dem och ett apotek som kan fylla recept . Dagen-efter- piller är tillgängliga över disk för kvinnor 18 år och uppåt .

Risker

P-piller inte utgör någon särskild risk för yngre kvinnor såvida de inte är rökare . Enligt Mayo Clinic , rökande kvinnor i alla åldrar löper större risk för hjärt-kärlsjukdom , när de tar p-piller . Kvinnor som är över 35 år drabbas också en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom. Även om de inte är begränsade från att p-piller , kan deras läkare utfärda en extra varning .

Previous:nothing Next:orsaker till erektionsproblem

Relaterade artiklar


 • hur man får behandling för inflammation i lilla bäckenet
 • hur man köper kondomer diskret
 • hur man kan öka sperma produktionen
 • hur man startar ett kok stryk relation
 • hur man avgör missfall
 • att bota och eliminera Jock Itch
 • om STD testning kliniker
 • hur man bär underkläder ensam
 • hormonella biverkningar av Mirena
 • Finns det fler symtom av graviditeten när yngre ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com