biverkningar av långvarig födelsekontroll användning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-21
Kvinnor älskar begreppet p-piller för att hjälpa dem styra när och om de har barn . Även p-piller har många underbara fördelar , det finns också många nackdelar med att använda p-piller under lång tid . Många läkare överväga att använda p-piller i över 10 år att vara den punkt när en kvinna är risken för biverkningar från preventivmedel blir mer troliga

låg testosteron

Testosteron anses det manliga hormonet , men den kvinnliga kroppen behöver låga nivåer av testosteron också. Långvarig användning av p-piller kan börja påverka kroppens förmåga att använda testosteron som behövs . Den testosteron är bundet till proteiner i blodet , vilket gör det obrukbart av kroppen . Detta kan påverka många aspekter av en kvinnas hälsa , inklusive metabolism , psykisk hälsa och sexuell funktion .

bröstcancer

Forskare har forskat ett samband mellan utökad p-piller användning och bröstcancer i många år . En studie 1996 av Collaborative Group om hormonella faktorer i bröstcancer visade ett samband mellan att använda p-piller i mer än 10 år och en högre sannolikhet att utveckla bröstcancer . Detta verkar vara grund av överexponering för östrogen hormoner under en längre tid . De fann också att kvinnor som började få en menstruation före 11 års ålder som också använder preventivmedel under mer än 10 år har en förhöjd risk för bröstcancer .

utomkvedshavandeskap

Ett utomkvedshavandeskap uppstår när ett ägg befruktas men aldrig gör det till livmodern . Ägget börjar växa i äggledaren . En bebis som börjar på detta sätt kan inte överleva , och moderns liv är i fara och om utomkvedshavandeskap är inte diagnostiseras i tid . Kvinnor som tar en med endast progesteron preventivmedel, till exempel minipiller , eller använd progesteron spiraler , är mer benägna att ha ett utomkvedshavandeskap . Dessa preventivmedel alternativ brukar inte stanna ägglossningen och arbeta oftare genom att stoppa implantation av ett befruktat ägg. Detta gör att chanserna för utomkvedshavandeskap gå vägen upp .

Blod blodproppar

En av de största riskerna med långvarig användning av preventivmedel är risken för blodpropp . Den östrogenexponering från preventivmedel är kopplad till risken att utveckla blodproppar . Blodproppar kan orsaka hjärtattacker , stroke och dödsfall. Kvinnor som använder preventivmedel som även är överviktiga , röker eller dricker alkohol är överdrivet löper högre risk att utveckla blodproppar medan du använder p-piller .

allmänna hälsa

P-piller kan påverka kvinnans allmänna hälsa efter långvarig användning . En kvinna blir mer benägna att ha gallblåsan sjukdom, vilket kan vara smärtsamt och kräva operation . Insulinresistens har också noterats i långsiktiga användare preventivmedel . Slutligen kan den övergripande undertryckande av immunsystemet uppstår . Det innebär att immunförsvaret inte fungerar och kvinnan blir sjuk mycket lättare .

Previous:nothing Next:risker och fördelar med blygd rakning

Relaterade artiklar


 • olika typer av p-piller
 • om Endowmax
 • hur man komma ihåg att ta p-piller
 • Hur ser klamydia ut ?
 • slem preventivmedel
 • preventivmedel alternativ för män
 • hur man använder förinställer
 • Vad är Kamagra gel ?
 • om Vimax
 • hur man använder en kondom i en pool
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com