biverkningar av lossnar preventivmedel

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-23
De flesta läkare anser p-piller säkra . Kvinnor njuta av fördelarna med p-piller utan att tänka på vad som händer om de beslutar att sluta ta tabletterna . P-piller ändra konstlat hormonnivåer i kroppen och undertrycka kroppens normala cykler för ägglossning och menstruation . Kommer bort av dessa hormoner kommer att orsaka förändringar i kroppen . När kroppen återgår till sin normala hormonnivåer , kan du uppleva många olika biverkningar

Tillfälliga barnlöshet

Långvarig användning av preventivmedel innebär att du har undertrycka normal ägglossning . För de flesta kvinnor , p-piller förhindrar ägglossningen alls . Efter flera år av konstgjorda hormoner berätta äggstockarna att inte släppa ett ägg kommer det ta lite tid för kroppen att börja att själv reglera och börja berätta för din kropp att ägglossning igen . Många kvinnor upplever att de inte ägglossning i cirka tre månader efter avslutad p-piller , men vissa rapport tar ett helt år eller längre tid att starta ägglossning igen . En mycket liten grupp kvinnor ägglossning inte på egen hand längre och kommer att behöva ta medicin för att stimulera äggstockarna om de vill bli gravida .

huvudvärk och illamående

Din kropp är mycket känslig för förändringar i hormonnivåerna . Eftersom p-piller ändra artificiellt hormonnivåer , kommer bort av dem kan störa din kropp för en stund . Många kvinnor klagar över huvudvärk och illamående under de första dagarna och veckorna bort av preventivmedel . Detta är mycket likt det sätt den kraftiga graviditetshormoner göra vissa kvinnor sjuka under den första trimestern av graviditeten . När din kropp anpassar sig till förändrade hormonnivåer , bör dessa biverkningar försvinner .

Viktminskning

Att vara på p-piller gör att många kvinnor att gå upp i vikt . Detta tros vara relaterad till extra östrogen i kroppen som orsakar vätskeansamling. När du slutar p-piller , ofta din kropp kommer att släppa lite av det vattnet. Kvinnor har rapporterat allt från fem till 30-pound viktminskning från att stoppa p-piller . Vissa kvinnor märker inte någon förändring i vikt , dock .

Konsumtion

En av de vanligaste klagomålen bland kvinnor som slutar ta p-piller är att de känner sig helt utmattad . Återigen, detta är troligen beroende på den förändring i hormonnivåerna. Din kropp försöker att reglera sig själv igen i stället för att låta p-piller för att styra menstruationscykeln och ägglossning . Medan kroppen lär sig att reglera sig själv igen , kanske du känner extremt trött . Denna biverkan av att komma bort av p-piller bör försvinna snabbt som din kropp anpassar sig hormonet förändringen .

oregelbunden menstruationscykel

Även om p-piller , de flesta kvinnor har mycket regelbundna menstruationscykler. Efter att ha kommit bort av piller , kan det reproduktiva systemet " ur smäll "för en liten stund . Många kvinnor upplever spotting , onormal blödning, tyngre eller lättare än normalt perioder , och förändringar i längd . En kvinna som var oregelbunden innan p-piller kommer förmodligen att gå tillbaka till att vara oregelbunden , medan en kvinna som alltid är korrekta kommer sannolikt att hamna tillbaka till att vara regelbundet inom tre till sex månader.

Previous:nothing Next:errin preventivmedel biverkningar

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt att öka fertiliteten
 • preventivmedel alternativ för kvinnor över 35
 • biverkningar av lossnar preventivmedel
 • hur man ska behandla dyspareuni
 • Hur man blir bekväm med nakenhet
 • om STD kallas trick
 • biverkningar av långvarig födelsekontroll användning
 • om afrodisiakum desserter
 • vanliga myter om könssjukdomar
 • Vad är orsaken till erektil disfunction ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com