det första tecknet på hjälpmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-14
Drom , eller aids , är en sjukdom orsakad av humant immunbristvirus , eller HIV. AIDS inte alltid utvecklas på HIV-positiva patienter , men de flesta personer som blir smittade med hiv så småningom hamna utveckla aids . Det är en handikappande sjukdom som orsakar svår smärta , demens och slutligen död . Vanliga riskfaktorer för aids består av personer som har många sexpartners utan att använda kondom och narkotikamissbrukare som delar kanyler . År 1998 beräknas den Centers for Disease Control att cirka 300. 000 amerikaner lever med aids . Nedan är några av de vanligaste symtomen på sjukdomen

Akut retroviral syndrom

Akut retroviral syndrom Ofta härmar mononukleos , som är en infektion med liknande symtom på influensa . Patienterna upplever ofta feber , hudutslag , svullna lymfkörtlar , huvudvärk och aptitlöshet . Efter infektion kan dessa symtom inledas så snart en till sex veckor efter exponering för viruset. Upp till 70 procent av hiv-infekterade kvinnor och upp till 90 procent av kvinnorna hiv-smittade upplever dessa symtom inom de första veckorna.

latens

Efter de första symptomen på HIV-infektion har gått , det virus " döljer " eller blir latent . I princip kan patienter utan symtom i flera månader till flera år. Men latensperiod uppstår oftast i mer än tio år . Även om patienten inte kan tyckas vara sjuk , viruset reproducera sig självt i lymfkörtlarna under denna period , som ett resultat kan vissa svullna lymfkörtlar inträffa

Wasting

Wasting är den plötsliga förlusten av . vikt i en person med tidigt aids . Detta orsakas av kroppens nedbrytning i sin förmåga att absorbera näringsämnen som finns i maten . Dessutom patientens ämnesomsättning kommer sky-raket , konvertera någon mat som konsumeras till energi snabbare än kroppen omvandlar maten till fett . Detta leder till kraftig viktminskning hos vissa patienter , speciellt de som också lider av aptitlöshet . Patienten kan också drabbas av trötthet och muskelsvaghet .

andra symptom

När HIV -infektion börjar gå över till aids , genomgår kroppen en allvarlig förändring . Patienter kan uppleva flagnande hud , infektioner jäst av könsorgan och mun , genitala sår , inflammatoriska sjukdomar , minnesförlust , obeveklig herpesinfektioner , feber och nattliga svettningar . Ett annat symptom är ihållande generaliserad lymfadenopati . PGL är vanligtvis smärtfri inflammation i lymfkörtlarna , vanligen i halsen , armhålorna och käken .

sent aids

När aids har börjat ta över kroppen , sjunker antalet vita blodkroppar dramatiskt , öppna immunsystemet till flera typer av infektioner och cancer som inte längre kan slåss . De flesta AIDS- patienter dör av Kaposis sarkom , som är en typ av cancer som orsakar lila fläckar på huden och kan så småningom flytta in i matsmältningssystemet och lungor .

Previous:nothing Next:hur man använder förinställer

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av genitala vårtor
 • hur man får ett kok stryk
 • när fungerar preventivmedel inte ?
 • hur man förblir avhållsamma fram till äktenskapet
 • hur du hanterar din första gynekologiska examen
 • hur man använder Nuva ringen
 • om orto EVRA-plåster
 • om contraceptions
 • hur kittla sensuellt
 • hur man ska hålla honom upprätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com