hur man förhindrar graviditet utan piller

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-13
Miljontals amerikanska kvinnor har tagit p-piller eftersom det första pillret godkändes för användning 1960. Vissa kvinnor , dock vill inte ta p-piller på grund av vissa biverkningar som den orsakar, vilket inkluderar förändringar i libido , blödning i mellan perioder , illamående och kräkningar . ( Sällsynta biverkningar hjärtinfarkt , stroke och blodpropp . ) Ändå finns det fortfarande många sätt för en kvinna att förhindra graviditet om hon inte vill använda en p-piller
1 .
använda kondom. En av de mest populära formerna av preventivmedel , kondomer är lätt tillgängliga i narkotika butiker och livsmedelsbutiker och är 75 till 85 procent effektivare . Kondomer undvika graviditet genom att samla sperma efter en man får utlösning , vilket hindrar spermierna från att nå en kvinnas ägg . Både manliga och kvinnliga kondomer är tillgängliga för användning .
2 .
Prova NuvaRing eller p-plåster . Både ringen och plåstret förhindra graviditet genom att släppa in hormoner i kvinnans kropp . I sin tur dessa hormoner hindrar ägglossning eller blockera spermier från att nå ägget. Ringen sätts in i en kvinnas vagina kanalen och bort efter tre veckors användning , medan plåstret bärs på kvinnans hud och även bort efter tre veckor . Båda formerna av preventivmedel är endast tillgängliga med recept från läkare och kan kosta mellan $ 15 och $ 50 i månaden . Effektiviteten i ringen och plåstret går mellan 92 och 98 procent .
3 .
Betrakta ett membran eller en svamp . Både membranet och svampen förhindra graviditet genom att blockera spermier från att nå ägget . En kvinna använder ett membran eller svamp genom att sätta enheten i slidan före samlag och lämnar enheten inne i hennes kropp under minst sex timmar efter sex . Spermiedödande medel används tillsammans med pessar och svamp för ökad effektivitet. Svampen finns till salu på nätet medan membranet är endast tillgängligt via läkarrecept . Båda formerna av preventivmedel är runt 75-85 procent effektivare .
4 .
Fråga din läkare om en spiral eller implantat . Spiralen är en liten , T-formad som satts in i en kvinnas livmoder för att hindra spermierna från att gå med ett ägg . Implantatet är en tunn stång in i en kvinnas arm som släpper hormon för att förhindra ägglossning . Både spiralen och implantat är 99 procent effektivare men du måste träffa en läkare för att få en . Båda enheterna måste föras in av en vårdgivare också .
5 .
Prova fertilitet-medvetenhet metod . Fertilitet medvetenhet förhindrar graviditet genom att spåra kvinnans ägglossning cykel och låta henne att avstå från sex eller använda andra en annan form av preventivmedel när hon har ägglossning. En kvinna håller reda på hennes ägglossning cykel genom att övervaka hennes temperatur , hålla en korrekt kalender och med hjälp av ägglossningstest . Denna metod är 75-85 procent effektivare och är billig och säker att använda .
6 .
Tänk dig en vasektomi eller kvinnlig sterilisering . Om du är säker på att du inte vill ha barn , bör du överväga att få en vasektomi om du är man eller en äggledaroperation om du är kvinna . I en vasektomi , är en mans sädesledare stängda eller blockerade för att förhindra att sperma från att lämna penis. I en äggledaroperation , är kvinnans äggledare stängt eller blockerat för att stoppa ägglossningen . Båda förfarandena är nästan 100-procentig effektivitet men kan bli kostsamt . Tala med din läkare om du är intresserad av en vasektomi eller äggledaroperation och noggrant diskutera biverkningar.
7 .
Använd avhållsamhet . Avhållsamhet är det enda preventivmedel som är 100 perent effektiva för att förhindra graviditet . Medan avstå från sex är inte för alla , det är ett val som bör övervägas eftersom den förhindrar graviditet , skyddar mot könssjukdomar och kostar ingenting .

tips och varningar


 • Prova olika preventivmetoder tills du hittar en som passar dig bäst . Det kan ta några veckor eller månader tills du hittar en metod som du gillar. ( Vissa kvinnor kanske inte gillar biverkningar av NuvaRing medan andra kan hitta den spiralen är för smärtsamt . ) Ha tålamod och fortsätta att försöka nya metoder tills du hittar en som passar din livsstil .


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla människor herpesvirus 6

  Relaterade artiklar


 • Hur vet man att klimakteriet börjar & slutar
 • fördelar och nackdelar med p-plåster
 • hur man hittar en g avista
 • vad är eurax grädde ?
 • effekter av preventivmedel på perioder
 • hur man hittills under senior år
 • Hur utvecklas en cysta på äggstockarna ?
 • hur bli gravid naturligt
 • kan en person få genitala vårtor från en toalettsits ?
 • om kvinnobröst stimulering & vaginal smörjning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com