inte låg biverkning preventivmedel hjälpa akne ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-03
För de flesta kvinnor verkar akne tidigt i tonåren i början av puberteten . Andra kvinnor upplever akne för första gången i 30-årsåldern och 40-talet. Även om inte ett allvarligt hälsoproblem , finnar orsaka psykiska lidande och frustration . De flesta fläckar kan lätt kontrolleras av en bra rengöring rutin och spot -on behandlingar . Men när Acne orsakas av hormonella förändringar , måste mer aggressiva åtgärder vidtas för att hålla huden klar och frisk . Lågdos p-piller , eller p-piller , har visat sig framgångsrikt behandla och förebygga acne hos många kvinnor .

Fakta om behandling av akne med lågdos p-piller

Det finns ingen känd orsak till varför vissa kvinnor att utveckla acne hos . tonåren medan andra har sin första breakout i 30-årsåldern . Men studier har visat att tillståndet kan vara ärftligt och därför kan behandling och förebyggande är förutsägbar . Acne kan orsakas av fet eller känslig hud , reaktioner på receptbelagda mediciner och hormonella förändringar som oftast uppträder före eller under menstruation . En beprövad metod för behandling av hormonella-fläckar , den vanligaste formen av akne är en låg dos p-piller .

Så fungerar det

Under 1997 Food and Drug Administration ( FDA ) godkände första p-piller för användning vid behandling av akne . Finnar orsakas oftast när överaktiv olja körtlar producerar ett ämne som kallas sebum som täpper igen porerna och orsakar klumpar och whiteheads . Lågdos preventivmedel verkar genom att minska dessa körtlar .

Betydelse

Svår akne kan orsaka permanent ärrbildning och vanställdhet . Vissa kvinnor kan utveckla känslor av låg självkänsla , dålig kroppsuppfattning och depression . FDA har rapporterat att i mer än 80 procent av fallstudier där patienter använt en p-piller kallas Ortho Tri-Cyclen att behandla akne , skedde en avsevärd förbättring. Hittills har tre märken av p-piller har godkänts av FDA för att förebygga hormon-inducerad finnar , Ortho Tri-Cyclen , Estrostep och Yaz .

Fördelar och nackdelar

biverkningar av p-piller är ömhet i brösten , huvudvärk , trötthet och oregelbunden menscykel . Kvinnor som använder p-piller bör inte röka , särskilt om de är över 35 år gamla . De bör inte använda p-piller om det finns en historia av hjärtsjukdom , stroke eller blodpropp .

Med denna typ av akne förebyggande , kan det vara tre till sex månader innan resultaten är uppenbara .

Överväganden

Preventivmedel är ett receptbelagt läkemedel som används för graviditet förebyggande . Innan du använder preventivmedel för att förbättra finnar , måste kvinnor ta första hänsyn till tidigare behandling metoder såsom topikala salvor som retinoider och alfasyrorna hydroxy , dermatologiska antibiotika och rengöring vanor . Det rekommenderas att prova dessa andra metoder innan du tar en låg dos oralt preventivmedel . Även p-piller har visat att bota akne hos vissa kvinnor , hudtyp , hygien och ärftliga faktorer kan leda till en form av akne som inte svarar .

Previous:nothing Next:och nackdelar med äggdonation

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla anala vårtor
 • proteser kontra implantat
 • hur man kan jämföra Enzyte & ExtenZe
 • hur man kan övervaka livmoderhalssekretet till gage fertilitet
 • hur man får gratis kondomer
 • hur man skall bedöma svårighetsgraden av vaginala infektioner
 • Hur effektiv är p-piller ?
 • hur man hittar en gay - vänlig kyrka
 • hur är en spiral isatt ?
 • vad är tecknen på kondylom ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com