naturliga sätt att bli mer fertila

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-25
Naturliga metoder för att öka fertiliteten är ett attraktivt alternativ för många par . Medicinsk intervention under graviditet utsätter ofta kvinnor till onaturliga nivåer av hormoner. En ökad risk för flerbörd samt en ökad förekomst av komplikationer under graviditeten kan associeras med medicinskt baserade fertilitetsbehandlingar

Överväganden

Ett par anses infertila om de har varit delaktiga i oskyddade samlag medan du övervakar kalendern och kvinnans menstruationscykel under ett år . Denna definition är inte hugget i sten , dock, och om kvinnan är över 35 år , de flesta läkare talar för att en kvinna söker hjälp om hon har tappat i sex månader . Om antingen man eller kvinna tror att fertiliteten kan vara ett problem eller att de har upplevt fertilitetsproblem i det förflutna , bör de söka professionell hjälp efter sex månader.

Missuppfattningar

Många tror felaktigt att den enda lösningen på barnlöshet är en läkare ingripande . Det finns en mängd olika naturliga sätt att öka fertiliteten som kan ställas inför besök hos läkare. Till exempel kan Chasteberry stimulera ägglossningen såväl som att reglera perioder . Dong Quai kan balansera östrogennivån och återställa saknade perioder . Wild Yam innehåller naturligt progesteron och när de används under andra halvan av menstruationscykeln kan det bidra till att förbättra oddsen för lyckad implantation . Män kan överväga fo- ti för att öka deras spermier och ginseng för att behandla impotens och erektil dysfunktion. Män med låg spermier eller dålig kvalitet spermierna kan öka sin fertilitet genom att byta till boxare och inte sitta för långa perioder med en laptop i knät , eftersom dessa vanor kan minska spermiernas kvalitet av för hög värme .

Fördelar

Det finns många fördelar med att göra livsstilsförändringar för att öka fertiliteten . Bibehålla en hälsosam vikt är en av de viktigaste saker som du kan göra för att öka fertiliteten . Redovisat övervikt orsakar hormonella obalanser som kan göra befruktningen svårt . Undervikt kvinnor har ofta låga nivåer av hormoner krävs för att producera och upprätthålla en graviditet. Yoga , meditation och andra former av stress inte bara ökar risken för graviditet, men de hjälper också sänka blodtrycket , förbättra sömnkvaliteten och förbättra den allmänna hälsan . Vissa livsmedel som kan öka fertiliteten är också bra för din hälsa . Fullkorn och gröna bladgrönsaker är rika på vitaminer och mineraler som är nödvändiga för en korrekt reproduktiv hälsa . Full av mjölkfett och högvärdigt protein, exempelvis från lax och annan fet fisk , öka fertiliteten och öka den allmänna hälsan . Zink är viktigt för både friska ägg och spermier , det är i stor mängd i ostron

Förebyggande /Lösning

Det finns naturliga lösningar till infertilitet än livsstilsförändringar. Rutinmässigt ta och spela in din basala kroppstemperatur är ett bra sätt att veta när du har ägglossning. Vid ägglossning kroppens temperatur ökar från en halv till en grad . Basala kroppstemperaturen hänvisar till den lägsta temperaturen uppnås genom kroppen och tas vanligen först på morgonen . Genom att spela in denna temperatur på en daglig basis är det lätt att bestämma när ägglossningen är nära förestående. Befruktningen är mycket mer sannolikt om samlag sker strax innan ett ägg frigörs . Efter samlag , kan den kvinnliga ge spermierna störst chans att nå sin destination genom att upphöja hennes höfter i ca 15 minuter efter samlag . Missionär stil samlag har en bättre framgång för befruktning .

Varning

Även naturliga bördighet boosters kan vara mycket effektiv , är det viktigt att överväga ett besök hos läkare om månaderna går och du fortfarande inte är gravid . Ett enkelt faktum om fertilitet är att det minskar dramatiskt , för kvinnor , med åldern. Även naturläkemedel kan öka fertiliteten , om du är över 35 , kan du använda dem tillsammans med sakkunnig rådgivning från en fertilitet specialist . I väntan på att se en läkare , förbättra dina odds för befruktning genom att veta när man ska förutse ägglossning och har ofta sex vid den tidpunkten. Om mannen inte har några fertilitetsproblem , dagligen sex bra , men om han har lågt spermieantal eller dålig kvalitet spermier , begränsa det kön varannan dag .

Previous:nothing Next:Vad är mänskliga feromoner ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder belysning i förspelet
 • Definitionen av impotens
 • tandsköterska uppgifter i Commonwealth of Pennsylvania
 • om den manliga G-punkten
 • hur man skall utöva kärlek muskeln
 • hur du gör din tid kommer senare
 • hälsorisker att donera ägg
 • fördelar och nackdelar med p-plåster
 • hur man kan öka fertiliteten med massage
 • hur man kan öka fertiliteten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com