och nackdelar med äggdonation

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-03
Moderna utvecklingen inom familjeplanering och fertilitet bistånd har gjort det möjligt för par att bli gravida med hjälp av en tredje part äggdonator . För unga kvinnor som försöker att besluta om att inte bli en donator , det finns många negativa , positiva och personliga faktorer att ta hänsyn till vid vägning denna allvarliga och potentiellt livsförändrande alternativ

Fertilitet hjälp

På " pro "-sidan , blir en äggdonator är en möjlighet att hjälpa par som inte kan få barn på egen hand. Detta kan inkludera raka par med fertilitetsproblem och homosexuella par som vill bli gravida med en surrogatmamma . En äggdonator innebär att ge dessa par en chans att bilda familj .

Ersättning

En annan positiv aspekt av äggdonation är ekonomisk ersättning. Förutom att betala för alla kostnader i samband med den medicinska processen , paret som tar emot äggdonation kommer i allmänhet att ge givaren med ekonomisk ersättning för tid och ansträngning. Storleken på denna betalning varierar , men det är oftast i storleksordningen flera tusen eller mer .

Reproduktion

Om ett resultat äggdonation i ett framgångsrikt födseln, kommer barnet födas den biologiska barn hos givaren. Men om detta faktum är en " pro " eller " con " för givaren är en fråga om personlig synvinkel . Vissa givare kan njuta av att ha deras genetiska likhet vidare (särskilt om de inte planerar att ha sina egna barn ) , medan andra kanske tycker att detta faktum något förvirrande eller svårt .

rättigheter och öka

En annan subjektiv fråga som rör till äggdonation är frågan om barnets uppfostran och rättigheter för givaren . En äggdonator har inget ekonomiskt ansvar för barnet , men andra rättigheter , såsom umgänge , är en fråga som ska förhandlas-och rättsligt avtal-mellan givaren och paret som tar emot ägget

Hormoner och medicinska åtgärder <. /h2 > besväret med de medicinska behandlingar är en aspekt av äggdonation som sannolikt kommer att betraktas som en " con " av alla givare . Det är inte bara ägg kirurgiskt extraheras , men givare måste få ett antal undersökningar och hormonella preparat ( i form av själv-administrerat dagliga injektioner ) för att göra detta möjligt. Liksom alla operationer , bär utvinning vissa risker , och injektioner hormon kan ha biverkningar påverkar , såsom humör förändringar och viktökning .

Previous:nothing Next:vilka höjningar libido ?

Relaterade artiklar


 • Effekterna av preventivmedel på kroppen
 • om spermabanker givare
 • Definitionen av blockerade äggledare
 • vanliga myter om könssjukdomar
 • hur man gör övningar för corporacavernosaen
 • tecken och symptom på HPV
 • hur reparera emalj på tänderna
 • hur man kan hjälpa med en makes impotens
 • är syfilis botas ?
 • hur man delta i en nakenhet konvention
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com