olika typer av p-piller

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-05
Olika piller är bättre för en person framför en annan. Vissa kvinnor har svåra humörsvängningar eller andra premenstruella symtom med p-piller med höga halter av östrogen , medan andra kvinnor cykler inte svarar på låg-östrogen piller . Ibland tar det experimentera med mer än ett p-piller för att hitta en som fungerar bäst för din kropp

Kombination

. Kombination piller är en kombination av syntetiskt östrogen och hormoner progesteron . Dessa hormoner produceras naturligt den kvinnliga kroppen och hjälper till att reglera menstruationscykeln . Dessa piller kan ytterligare delas in i tre kategorier : monofasiska , bifasiskt och trifasisk . Dessa kategorier hänvisa till nivåer av hormon som är föremål för tvångsförvaltning under en cykel . Monofasiska piller behålla samma nivå av hormon i hela cykeln . Bifasisk och trefasiskt dock variera under hela månaden nivåerna av östrogen och gestagen tas . Trefasiskt är den vanligaste typen av kombination p-piller .

progestin Endast

progestin bara piller är också ibland kallas mini-piller . Detta piller är perfekt för kvinnor som ammar eller som har biverkningar av kombinationen p-piller . Även om mini-piller är något mindre effektiv är det fortfarande 85 till 99 procent effektivare . Den progestin gör livmoderhalscancer vätska tjockare för att göra det svårare för spermierna att befrukta ägget . Det hämmar också implantationsprocessen arbetar för att förhindra graviditet. För att öka effektiviteten i mini-piller är det viktigt att ta mini- piller vid samma tidpunkt varje dag .

Låg -östrogen

Regelbunden till hög kontroll dos p-piller har 35 till 50 mikrogram östrogen per dos medan låg-östrogentabletter har 20 till 30 mikrogram per dos . Tjugo mikrogram är tillräckligt för att förhindra befruktning , men ofta kommer med mer genombrottsblödning och spotting under varje cykel . Den låga östrogen piller är perfekt för kvinnor som har biverkningar av regelbunden och hög kontroll dos p-piller .

utökad Cycle

Eftersom det inte finns några medicinska skäl till att återkalla blödningar medan p-piller , förlängd cykel piller eliminera det från cykeln . Utökade cykel piller tas på samma sätt som andra former av preventivmedel , men förebygga både ägglossning och avgivande av endometriet . Utökade cykel piller orsakar också vanligt genombrottsblödning eller stänkblödning . Vissa kvinnor upplever färre och mindre allvarliga premenstruella symtom med förlängd cykel regimer .

24-4

Yaz varumärket är det mest populära 24-4 form av p-piller . Du tar 24 aktiva tabletter och sedan 4 dagar för placebo. Yaz är en kombination piller med en förändrad doseringsschema som , med de extra tre dagar av hormoner , orsakar mindre premenstruella symptom . Yaz anses också vara en låg östrogen piller med bara 35 mikrogram av östrogen .

Previous:nothing Next:vad är eurax grädde ?

Relaterade artiklar


 • fysiska biverkningar av p-piller
 • rytm metod för födelsekontroll
 • fördelar och nackdelar med p-plåster
 • olika former av över disk preventivmedel
 • hur många procent för att få klamydia när man använder en kondom under samlag ?
 • medicinering som minskar libido
 • vad gör HPV ut ?
 • vad är libido ?
 • Vad orsakar tidig utlösning ?
 • hur man använder en C ring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com